Denizli Özel Seviye Okulları Seminer Düzenledi

Denizli Özel Seviye Okulları Seminer Düzenledi

Denizli Özel Seviye Okulları Seminer Düzenledi

A+A-

ilk olarak DOÇEV Vakıf Müdürü Bahtiyar AKSOY okulumuzda seminer verdi.

Denizli Özel Seviye Okulları düzenlediği çeşitli organizasyon ve seminerlerle, öğrencilerin topluma faydalı bireyler olmasıiçin üstün çaba harcıyor. Hafta sonu düzenlenen seminerde öğrencileri doğa ve gelişen teknolojlier hakkında bilgilendirildi.

Yaptığı konuşmada tüketim alışkanlıklarımız, kaynakların bilinçsiz kullanımı ve son dönemde dünyamızda yaşanan doğal afet konularına değinen Bahtiyar AKSOY, yıllar geçtikçe yer kürenin sıcaklığının ve her iki derecelik sıcaklık artışının yaşanan kasırga sayılarını on kat arttırdığına dikkat çekti. Dünyada orman yangınlarının yüzde doksan ikisinin insan kaynaklı sebeplere dayandığını ifade eden AKSOY , insanların doğaya kötü davranmaya devam ettikçe doğal felaketlerle doğanın insanlardan intikam aldığını söyledi. Teknolojik gelişmelerin artmasıyla tüketim alışkanlıklarımızın değiştiğini belirten Bahtiyar AKSOY, Toprak Mahsulleri Ofisinin yaptığı alıştırmaya göre ülkemizde her yıl üretilen ekmeklerin yüzde kırkının israf edildiğini belirtti.

 

Öğleden sonra gerçekleştirilen bir diğer seminerde ise Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. İsmail OVALI'nın gerçekleştirdiği ROBOTİK ve 3 BOYUTLU YAZICILAR adlı seminere katılan öğrenciler yeni gelişen teknolojik aletlerle uygulamalar yaptılar. Bir öğrencimizin lazer taraması ile yüz hatları 3 boyutlu yazıcı yardımı ile maketlendirildi. Ayrıca seviye okulu öğrencilerinin geliştirmiş olduğu robot bir kez daha görücüye çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.