Denizli Sanayi Odası'ndan Tepki!

Denizli Sanayi Odası'ndan Tepki!

8 Eylül 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kış saati uygulamasının yürürlükten kaldırılmasına Denizli Sanayi Odası’ndan tepki geldi.

A+A-

Yeni uygulamayla 30 Ekim’de saatler geri alınmayacak ve 30 Ekim’den itibaren Avrupa ile aramızdaki saat farkı artacak.

Türkiye’nin en çok iş ilişkisinde bulunduğu bölgenin Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu belirten Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Türkiye’nin hem mal hem de hizmet ticaretinin e yoğun olduğu bölge Avrupa Birliği. Avrupa ile aramızdaki saat dilimini ne kadar açarsak, onlarla birlikte çalışmamız o kadar güçleşecektir. Özellikle ülkemiz böyle bir hassas dönemden geçerken iş ilişkilerimizi etkileyecek böyle köklü bir değişiklik yapılması, biz iş adamlarını zor duruma düşürmektedir.” dedi.

Türkiye’nin en büyük 8. ihracatçısı olan Denizli’nin, yeni uygulamadan en çok etkilenecek illerden biri olduğunu dile getiren Keçeci, “Denizli, ihracatının %60’ını Avrupa ülkelerine yapmaktadır. 2 saatlik fark dahi bizi yorarken ve her gün mesaiye adam bırakmamıza sebep olurken 3 saatlik fark maddi anlamda biz ihracatçılara ek yük getirecektir. Biz burada tedarikçi konumundayız; dolayısıyla her an müşterimize cevap verebilmemiz gerekiyor. Günde 3 saat kendine muhatap bulamayan müşteri bizden kaçar, bu nedenle Avrupa’dan ne kadar uzaklaşırsak, o kadar kaybederiz. Özellikle, finans ve borsa merkezi olan İngiltere ile saat farkımızın 3 saate çıkması, metal ve kablo sektörü başta olmak üzere tüm firmalarımızı olumsuz etkileyecektir. ” yorumunda bulundu.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci’nin yorumuna göre, yapılan tasarrufla elektrik tüketiminde azalma beklenirken, iş bağlantılarının devamı için personelin süreklilik arz eden fazla çalışma zorunluluğu verimsizliğe neden olacak. Yapılacak elektrik tasarrufundan elde edilecek maddi kazancın, korunamayan yurtdışı ilişkilerde kaybedilecek değerlerle kıyaslanması gerektiği görüşünde olan Keçeci, “Herkes çok iyi bilmektedir ki ABD ile iletişim kurmakta oldukça zorlanıyoruz ve bu nedenle ilişkilerimizde hep zayıf kalıyoruz. ABD ile iletişim zorluğumuza çözüm bulmakta zorlanırken bu kez aynı sorunları Avrupa ile yaşamak, ihracat pazarlarımızda kayıplara neden olacaktır. Bu nedenle bu konunun bir kez de bu eksen etrafında değerlendirilerek analiz edilmesinde fayda görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.