Denizli Türkiye Ortalamasını Geçti

Denizli Türkiye Ortalamasını Geçti

Türkiye’de son senelerde hızlı bir şekilde düşen turizmde toparlanma sürecini devam ederken, bu toparlanma Denizli’de daha hızlı bir şekilde oluyor.

A+A-

Pamukkale ve oraya ait olan termal zenginlikler, “Termal İyi Gelir” gibi yapılan bazı tanıtım girişimleri ile Denizli’deki yabancı turist sayısı geçtiğimiz seneye göre yüzde 46 artıp Türkiye ortalamasının da üzerine çıktı.

Denizli Valiliği tarafından paylaşılan turizm verilerine göre geçtiğimiz senenin ilk 6 aylık dönemine göre ülke çapındaki yabancı turist sayısı yüzde 33 yükseldi. Ama Denizli ilinde bakıldığı zaman Türkiye rekorunun geldiği görüldü.

Tanıtımlar Yaradı

Denizli’nin termal zenginlikleri, Pamukkale’si ve akıllı tanıtım uygulamaları  bu rekoru Denizli’ye getiren faktörler arasındaydı. Bilhassa “ Termal İyi Gelir “ gibi bir projenin uluslararası alanda iyi pazarlanması ile Denizli başarıyı elde etti.

İlk 6 Ayda Yükseliş

Denizli Valiliği’nden alınan verilere göre Denizli’de 2015’de yabancı turist sayısı 1,7 milyonken 2016’da bu rakam 1 milyonun da altına inmişti.  2017’de yükselişe geçen turist sayısı 2018’in daha ilk 6 ayında 780 bin 207 rakamına ulaşma başarısını elde etti.

 

6 bin 398’i bakanlık, 12 bini belediye belgeli 18 bin 296 yatak kapasitesinin bulunduğu Denizli’de yerli ve yabancı turist sayısı ise yılın ilk 6 ayında 2 milyon 796 bin oldu. Gecelik konaklama sayısı ise 3 milyon 459 bine ulaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.