Denizli Ülkü Ocakları Başbuğ Sergisi Açtı

Denizli Ülkü Ocakları Başbuğ Sergisi Açtı

Denizli Ülkü Ocakları tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğumunun 100. Yıl dönümü nedeniyle düzenlediği fotoğraf sergisi törenle açıldı.

A+A-

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nında (Delikliçınar) düzenlenen sergi açılış törenine, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş, MHP il yöneticileri Ülkücüler ve vatandaşlar katıldı.

SERGİDE 100 FOTOĞRAF VAR

Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğumunun 100. Yıl dönümü nedeniyle 100 fotoğrafın bulunduğu serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, “Siyasi yaşantısını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, yüce milletimizin mutluluğu için adayan Alparslan Türkeş; bütün baskılara rağmen hiçbir şekilde taviz vermemiş, eğilmemiş, Türk’ün dik duruşunu dost - düşman herkese göstermiştir. Maddi ve siyasi çıkarları elinin tersiyle iterek, milli çıkarların her şeyin üstünde olduğunu göstermiştir. Aleyhinde sayısız karalama kampanyaları düzenlenerek halkın gözünden düşürülmeye çalışılmasına karşı yılgınlık göstermemiş, sabırla ve inançla doğru bildiği yoldan asla ayrılmamıştr. Bazen yol arkadaşlarıyla bazen de tek başına, Türk milliyetçiliği davasını bugünkü seviyesine yükseltmiştir. İhanete uğramış, arkasından hançerlenmiş, yine de geri adım atmamıştır. Çalışmaları sonucunda, Türk milletinin yegane teminatı olan Ülkücü Hareketi ve Milliyetçi düşünce sistemini bizlere miras bırakmıştır. Günümüz Türkiye'sinde, her zamankinden çok Başbuğumuza ve ülkücü harekete ihtiyaç bulunmaktadır. Her türlü ihanete karşı, Ülkücü hareket dimdik ayakta düşüncelerini gerçekleştirmek kararlılığındadır. Uğruna hayatını feda etmekten bir an bile tereddüt etmediği Türk-İslam ülküsü, Ülkücü hareketin kararlı duruşuyla mahşere kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e Allah’tan rahmet diler, ülkü ocakları olarak bu kutlu yoldan dönmeyeceğimizi büyük Türk milletine arz ederiz” dedi. Öncel, sergiye gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Okunan duların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.