Denizli Ülkü Ocakları Uyuşturucuya Savaş Açtı

Denizli Ülkü Ocakları Uyuşturucuya Savaş Açtı

Denizli Ülkü Ocaklar Uyuşturucuya Savaş Açtı

A+A-

Yarışma hakkında bilgi veren Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, “Bugün maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türk gençliğini de avuçlarının içine alarak etkisiz hale getirmek isteyen uyuşturucu çeteleri ve bunlarla ilişkili odaklar kirli oyunlarına devam etmektedir. Ne yazık ki bu kirli oyunun etkileri sokaklarımızda, okullarımızda hatta evlerimizde her yerde kendini hissettirmektedir.

Kişi ve toplum sağlığını, aile kurumunu, ahlaki değerleri, gençlerin eğitimini ve gelişimini tehdit eden uyuşturucu kullanımı ile evrensel insan haklarına saygılı, sosyal çevrenin değerlerini de dikkate alarak topluma karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı “Uyuşturucu İle Mücadele Platformu” çalışmalarına bugün de tüm kararlılığıyla devam etmektedir” dedi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI SAVAŞ AÇTILAR

Genel Merkez tarafından  “Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme’’ sloganıyla kısa film yarışmasının başlatıldığını kaydeden Öncel,  “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” yürüttüğü çalışmalarla, uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi için koruyucu ve önleyici tedbirler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Unutmayalım ki uyuşturucu ticaretinden dönen paranın tamamı bölücü terör örgütüne finansman olarak gitmekte ve vatanımıza, milletimize, askerimize, polisimize kurşun olarak geri dönmektedir.Bu bilinçle “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” faaliyetleriyle, uyuşturucu madde kullanımının kişisel ve toplumsal ‘maliyetine’ dikkat çekecek, aile bağlarının ve sağlıklı arkadaşlık ilişkilerinin önemi üzerinde duracak, Türk gençliğini bilime, spora ve sanata yönlendirecektir.

Uyuşturucu madde kullanımına yönelecek, özendirici birtakım hareketlere maruz kalacak kitlelerin; “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” faaliyetleri ile uyuşturucunun nelere mal olduğunu fark etmeleri sağlanacak; uyuşturucunun beraberinde getireceği kişisel ve toplumsal problemlerin önüne geçilecektir.Bu kapsamda Ülkü Ocakları Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile mücadele platformu olarak

“Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme’’ sloganıyla kısa film yarışmasını başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.

YARIŞMANIN ŞARTLARI

TARİHLER

 Başvuru başlangıç tarihi                                 :1 Ağustos 2017

Başvuru bitiş tarihi                                         :30 Ağustos 2017

Filmlerin Genel Merkeze Kargolanması       :31 Ağustos 2017

Finale kalan 10 eserin açıklanacağı tarih      :10 Eylül 2017

TEMA

 Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen kısa film yarışmasının teması “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele” olarak belirlenmiştir.

BAŞVURU KOŞULLARI

 Gönderilecek filmler hiçbir şekilde başka bir yerde yayınlanmamış veya ödül almamış sadece bu yarışma için kesinlikle 1 Ağustos – 30 ağustos tarihleri arasında yeni çekilmiş olmalıdır.

Yarışmaya başvuru için 1-30 Ağustos tarihleri arasında www.ulkuocaklari.org.tr adresinde açık olacak kısa film yarışması başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

 Filmler asıl formatlarıyla, başvuru formlarının çıktısı ile ıslak imzalı olarak 1 adet USB Bellekte 31 Ağustos 2017 tarihinde kargo ile Ülkü Ocakları Genel Merkezi Basın ve Sosyal Medya Birimine gönderilecek ve 0312 285 44 44 / 202 tuşlanarak numarasına kargo bilgileri verilecektir.

 Yarışmada en fazla 15 dakika uzunluğunda kurmaca, belgesel, animasyon türündeki filmler değerlendirmeye alınacaktır.

 Filmler AVI, DivX, XVID, WMW, MP3, AAC, MPG, MPEG, VOB, MP4, M2TS, MOV, 3GP veya MKV formatlarında ve çözünürlüğü 1920×1080’ olacaktır.

 Gönderilen kısa filmler ön jüri tarafından ilk değerlendirilmeye tabi tutulacak, yapılan derecelendirme neticesinde finale kalan 10 adet film ödüllendirme için asıl jüriye gönderilecektir.

 Yarışmacılar yarışmaya gönderdikleri özgün eser ile hikâye, senaryo, müzik, resim, fotoğraf, efekt ve/veya benzeri materyalin hukuki olarak kendilerine ait olduğunu kabul ve beyan etmektedirler. Telif ile ilgili üçüncü şahıslar arasında doğabilecek hukuki anlaşmazlıklarda sorumluluk yarışmacıya aittir.

Yarışmacıların yarışmaya gönderdikleri özgün eser ile hikâye, senaryo, müzik, resim, fotoğraf, efekt ve/veya benzeri materyalin telif hakları yarışmacıda olmak kaydıyla, ticari olmayan faaliyetlerde kullanım hakları ise eserin sahibini bilgilendirmek şartı ile Ülkü Ocakları Genel Merkezine aittir.

Yukarıdaki şartlara uymayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya başvuru ücretsizdir.

 DEĞERLENDİRME

 Değerlendirme Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Uyuşturucu İle Mücadele Platformu ‘nun alanında uzman 7 kişilik jüri heyeti tarafından gerçekleştirilecektir.

SONUÇLAR VE ÖDÜL TÖRENİ

 Değerlendirme sonuçları 15 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde yapılacak Ödül Töreni ile ilan edilecektir.

Ödül Töreninde ilk 3’e giren filmlerin izlenimi gerçekleştirilecektir.

Birincilik Ödülü : 3 Tam Altın, 1.lik Sertifikasıyla plaketi, Kısa Filmin Bengütürk TV’de gösterimi

b. İkincilik Ödülü                 : 2 Tam Altın, 2.lik Sertifikasıyla plaketi,

c. Üçüncülük Ödülü             : 1 Tam Altın, 3.lik Sertifikasıyla plaketi,

d. Mansiyon Ödülleri           : 2 adet çeyrek altın.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.