Denizli'ye hızlı tren müjdesi!

Denizli'ye hızlı tren müjdesi!

Denizli'deki 6. Olağan İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizlili vatandaşlara bekledikleri hızlı tren müjdesi haberini verdi.

A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonunda Denizlilere bekledikleri müjdeli haberi verdi. Erdoğan yakın bir zamanda Antalya-Burdur-Denizli-Aydın-İzmir arasında hızlı tren projesinin başlatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'deki 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında Denizlili vatandaşların bekledikleri müjdeli haberi sonunda verdi. TÜBİTAK tarafından sinyalizasyon çalışmalarının devam ettiği Ortaklar-Aydın-Denizli ve Isparta- Burdur projelerinden bahseden Erdoğan, Antalya-Burdur-Denizli-Aydın-İzmir hızlı tren projesinin 2023 yılına kadar hazır olacağını ifade etti.

Hızlı Tren Projesi 2023'de

Toplam maliyeti 1,5 katrilyon olan 11 yol projesinin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, bunların en önemlileri arasında Aydın-Denizli-Antalya otoyol ihalesinin Haziran ayında gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. Bu otoyol bedelinin 3,5 katrilyon olduğunu belirten Erdoğan, tren yolunda da iyileştirmelere gidildiğini söyledi.

Çardak Havalimanı'ndan da bahseden Erdoğan, terminal binasının büyümesinden sonra yolcu kapasitesinin 684 bine yükseldiğine dikkat çekti. Erdoğan, "Bu zamana kadar 14 baraj ile 8 gölet inşa ettik. 4 baraj ile 5 göletin yapımı ise halen devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.