Denizli'de Tanem Bebek Hayata Tutundu

Denizli'de Tanem Bebek Hayata Tutundu

Dünyaya 31 haftalıkken, bin 370 gram olarak gelen ve hayata tutunan prematüre Tanem bebek, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

A+A-

İzmir’de yaşayan Hande ve Özgür Tunçer çiftinin heyecanla bekledikleri ikinci çocukları olan Tanem Tunçer, 31 haftalıkken 1 kilo 370 gram olarak dünyaya geldi. Erken doğuma bağlı solunum yetmezliği olan Tanem bebek,  yoğun bakımında tedavi altına alındı. 

Solunum cihazına bağlanarak tedavisine başlanan Tanem bebek, 30 gün sonra anne sütüyle yeterli miktarda beslenmeye başlaması üzerine sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Konu ile alakalı Tanem bebeğin doktoru şu açıklamayı yaptı:

"38 haftanın altında doğan bebeklere prematüre bebek diyoruz. Bu minikler, anne karnında geçirmesi gereken sürenin bir kısmını dışarıda geçirmek zorunda kalır. Günümüz teknolojisiyle prematüre bebeklerin anne karnındaki yaşam alanına yakın bir ortam sunarak gelişimlerinin tamamlamalarına yardımcı oluyoruz. Bebeğimiz doğduğunda da akciğer gelişimi tamamlanmadığı için solunum cihazıyla desteklendi. Uyguladığımız çeşitli tedavi yöntemleri 2 kilo 220 gram ağırlığında sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Bizler de mutlu olduk” dedi.

(İHA) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.