Denizlili Akademisyen Almanya Yolcusu

Denizlili Akademisyen Almanya Yolcusu

Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Denizlili Doç.Dr. Mahir Kalfa Almanya’ya Eğitim Ateşesi olarak ataması yapıldı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde farklı projelerde imzası olan ve TÜBİTAK tarafından yayın teşvik ödüllerine layık görülen başarılı akademisyen Kalfa, bu ay içerisinde görevine başlayacak.

BAŞARILI BİR GRAFİK

Akademi camiasındaki başarılı çalışmaları ile dikkatleri çeken Denizlili Doç. Dr. Mahir Kalfa,  ilk, orta ve lise öğrenimlerini Denizli ilinde bitirdi. Daha sonra Ankara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamlayan Kalfa, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de bu üniversitede bitirdi.

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan birçok makalesi, yine uluslararası bilimsel toplantılarda sunumunun yapıldığı ve bildiri kitaplarında da bulunan bildirileri ile, ulusal ve uluslararası alanda yazdığı kitaplarla dikkatleri çeken Doç.Dr. Kalfa, dekan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, Hacettepe Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜDİL) Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi TÖMER Müdürlüğü gibi idari görevleri de yürüttü.

Evli olan ve iki çocuğa sahip olan Denizlili başarılı akademisyen Mahir Kalfa, İngilizce, Almanca, Farsça (OsmanlıTürkçesi okuryazarlığı) dillerini bilmekte.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.