Denizlili Alperen Dünya Şampiyonu !

Denizlili Alperen Dünya Şampiyonu !

Atletizm’de Denizli’yi temsil eden yüksek atlama sporcusu 1998 doğumlu Alperen Acet; başarılarına bir yenisini daha ekledi.

A+A-

Sezon başından beri antrenörü Cavit Ceylan ile birlikte rekordan rekora başarıdan başarıya koşan genç atlet son olarak Ankara’da sahne aldı.

 

Yaklaşan Dünya Şampiyonası öncesi 28-29 Haziran 2014 tarihlerini Deneme Yarışlarına ayıran Atletizm Federasyonu, sporcuları Ankara’da bir araya getirdi. Sabah saatlerinde piste gelen atletler farklı branşlarda yarışmalara başladı.

 

 

ALPEREN ZORLANMADAN BAŞARDI

 

Mayıs ayında Trabzon’ da 2.11 m. ile kendi rekorunu geliştiren, Yıldızlar Olimpiyatı Avrupa Seçmeleri için gittiği Bakü’den Olimpiyat vizesi alarak dönen, son olarak geçtiğimiz hafta Gençler Atletizm Şampiyonasında İzmir'de 2.12 m. ile kendine rekorunu geliştiren Denizlili sporcu Alperen Acet; yeni bir başarıya daha imza attı.

 

Ankara’da yapılan Federasyon Deneme Yarışlarına katılan Acet; 22-27 Temmuz 2014 tarihlerinde ABD/Eugene’de yapılacak olan IAAF Dünya Gençler Şampiyonası Yüksek Atlama katılım barajı olarak belirlenen 2.16 metreyi zorlanmadan atladı. Sırasıyla 1.85, 1.95, 2.00, 2.06, 2.13 ve 2.16 atlayışlarını ilk hakkında geçen Başarılı Atlet, hem kendi rekorunu yeniledi hem de gençler dünya barajını geçmiş oldu.

 

 

BALKAN ŞAMPİYONASINA GEÇECEK

 

Yoğun yarışma trafiğine girecek Alperen Acet ve Antrenörü Cavit Ceylan; 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde Yunanistan’ın Serres şehrinde Balkan Atletizm Şampiyonasına katılacak. Ardından IAAF Dünya Gençler Şampiyonası için ABD’ye geçecek ikili, 20-26 Ağustos tarihlerinde Yıldızlar Olimpiyat Oyunları için Çin’de yarışmalara katılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.