Denizlili Atlet Tarih Yazdı

Denizlili Atlet Tarih Yazdı

Denizli’nin gururu atlet Alperen Acet, Bulgaristan’da tarih yazdı ve hem bayrağımızı dalgalandırdı hem de göğsümüzü kabarttı.

A+A-

Denizlili milli atlet Alperen Acet, hafta sonunda Bulgaristan'da organize edilen 71. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası'nda yüksek atlama dalında 2.24 metre atlayışı ile altın madalya alma hakkını elde etti.

40 Sene Sonra Alperen İle

Alperen Acet, 40 sene aranın ardından yüksek atlamada Türkiye'ye Balkan Şampiyonluğu getirdi. Bulgaristan'ın Stara Zagora şehrinde 21 Temmuz -22 Temmuz tarihlerinde organize edilen 71. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası'na 18 ülkeden pek sporcu katıldı. 71. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye 5 altın, 6 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplamda 19 madalya alma hakkını elde etti.

Denizlili olan 20 yaşındaki milli atlet Alperen, elde etmiş olduğu derece ile şampiyonada en son 1978 senesinde 2.20 metre atlamış olan Ekrem Özdamar'dan sonra Türkiye'ye altın madalya getirmiş olan isim oldu. Şimdi de gözünü Avrupa Şampiyonası'na çeviren Alperen, 7 Ağustos - 12 Ağustos tarihleri arasında Berlin'de yapılacak olan Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda kürsüye çıkmayı amaçladığını dile getirdi.  

Başarılı sporcunun antrenörlüğünü yapan Cavit Ceylan, Türkiye ve Balkanlar'dan sonra Avrupa'da da zoru başarmak istediklerini ve Alperen’e çok güvendiğini, ileriki senelerde çok daha büyük galibiyetlere imza atacağını, bu zaferin de tüm Türkiye’ye hediye ettiklerini sözlerine ekledi .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.