Denizlili Gazeteci Gözaltına Alındı

Denizlili Gazeteci Gözaltına Alındı

Denizlili Gazeteci Gözaltına Alındı

A+A-

Denizli Çivril ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Gazeteci Ömer Turan gözaltına alındı.

Kendisini ‘Reisçi diye tanımlayan ve Fetö ile mücadele kapsamında ilginç tweet’leriyle Twitter’da fenomen haline gelen Çivrilli gazeteci Ömer Turan gözaltına alındı.

Turan’ın gözaltına alındığını, kurucusu olduğu ve genel yayın yönetmenliğini yaptığı haber sitesi Manşet 24 duyurdu.

AKP'ye yakınlığı ile biliniyordu,fakat zaman zaman sert eleştirileriyle açıklamalar yapan Ömer Turan, dün geceyarısı göz altına alınarak emniyete götürüldü.

Gözaltı haberini Turan’ın imtiyaz sahibi olduğu Manşet 24 adlı internet haber sitesi duyurdu. Turan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yaptığı haber nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Ömer Turan Manşet 24 isimli sitede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili ‘Manset24 şok tweetlere ulaştı’ başlıklı haber yayınlamıştı.  Haberin konusu, darbe girişimi sonrası kapatılan Taraf gazetesinin yazarlarından Emre Uslu, Önder Aytaç ve Mehmet Baransu’nun Fidan hakkındaki tweetlerdi. Önder Aytaç'ın Hakan Fidan'ı MİT müsteşarlığı için aday gösterdiği şeklinde bir haber yayınlamıştı. 

Göz altına alınma sebebi Turanın Fidan'ı FETÖ ile irtibatlı göstermek için algı operasyonu yaptığı iddia edildi. Gözaltı süresinin 7 gün olduğu,Savcı Hasan Yılmaz'ın kararıyla göz altına alındığı  gelen bilgiler arasında. Ömer Turan'ın FETÖ ile bağının da araştırılmasının talep ettiği ortaya çıktı.

"Bu bir KÖZ operasyondur" diyerek devlet içindeki KÖZ yapılanmasını işaret eden Turan, "küs değilim, kızgın değilim ya da kırgın hiç değilim, aksine gururluyum. Türk devletine ve Erdoğan'a olan sadakatimi hapise girerek ödüyorum. Bu benim için bir şereftir. Vallahi sonunda ölüm dahi olsa bu kutlu davadan vazgeçmem. Ya devlet başa ya kuzgun leşe" ifadelerini kullanarak açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.