Denizlili Hastalar da Mağdur

Denizlili Hastalar da Mağdur

Denizlili Hastalar da Mağdur

A+A-

Genel Cerrah Op. Dr. Oğuz Cinbiş, meme kanseri tedavisinde kullanılan Tamoksifen etken maddeli ilaçların Denizli’de de bulunamadığını belirterek, hastalarının bu konuda kendisini arayarak ne yapabilecekleri konusunda danıştığını söyledi.

Türkiye’de en sık görülen hastalıklardan biri olan meme kanserinin tedavisinde kullanılan Tamoksifen etken maddeli ilaçlar Denizli’de de bulunamıyor, hastalar ne yapacaklarını bilemiyor. Özel Ege Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Oğuz Cinbiş, “Meme Kanseri günlük hastalıklardan olduğu için tedavi gelişiyor. Geç kalmamak kaydı ile kanser yüzde 100 temizleniyor. Biraz geç kalınırsa radyoterapi veya kemoterapi tedavisi uygulanıyor. Çok geç kalınırsa, daha ileri safhalarda ise büyük ameliyatlar gerekiyor. Uzun süre radyoterapi gerekiyor” dedi.

Cinbiş “Ameliyatlardan sonra hastalığın nüksetmemesi için kullanılması gereken tamoksifen etken maddeli ilaçlar ülkemizde olduğu gibi Denizli’de de bulunamıyor. Hastaların tedavileri aksıyor. Hastalarım ‘ilaç bulamıyorum ne yapabilirim’ diye soruyor. Onları İl Sağlık Müdürlüğüne yönlendiriyorum. Denizli Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla vatandaşın mağdur olmaması için ilacın temini konusunda gerekeni yapmalı. Bu konuda çözüm bulacak olan Sağlık Bakanlığı’dır” diye konuştu.

AKİSHABER / ÖZELHABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.