Denizlili öğretmen Ramazan Teker'in gurur günü

Denizlili öğretmen Ramazan Teker'in gurur günü

Memleketi olan Denizli'den 2 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Ortasu İlkokulu/Ortaokulu'na atanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ramazan Teker öğrencileri ile tiyatro oyununa çıkmaya hazırlanıyor.

A+A-

Memleketi olan Denizli'den 2 yıl öncesinde Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Ortasu İlkokulu/Ortaokulu'na ataması yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ramazan Teker sonunda hayalini gerçekleştiriyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Ortasu köyünde öğretmenlik görevini yerine getiren Denizlili Ramazan Teker'in çabaları sonrasında kurulan tiyatro ekibi sahne almaya hazırlanıyor. Ailevi nedenlerden dolayı tiyatro hayalini bir türlü gerçekleştiremeyen Teker sonunda bunu öğrencileri ile başarmanın eşiğine geldi. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden 16 kişilik bir tiyatro ekibi kuran Teker bunu gerçekleştirmek için geceli gündüzlü çalıştı.

Drama eğitiminde sertifika sahibi olan Teker, derslerden kalan boş zamanlarında 8 ay boyunca öğrencileri ile birlikte tiyatro bölümünde görev alarak onları eğitme uğraşı verdi. Özellikle kırsal kesimlerdeki kız çocuklarının okutulması ve erken yaşlardaki evlilik konularına değinene Teker, bunları tiyatro sahnesine yansıtarak toplumsal bir mesaj verme arayışı içerisine girdi.

"Asla, Asla Deme" Oyunu Başkent Üniversitesi'nde

Öğrenciler bunu sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaya devam ederken "Asla, asla deme" adlı tiyatro oyununun 27 Nisan 2018 tarihinde Başkent Üniversitesi'nde sahne almasının planlandığı belirtildi.

16 öğrencisinin bu konuda oldukça bilgi sahibi olduğuna değinen Teker, "Bir tiyatro oyunu düşündük ve buraya uyarladık. Zor şartlar altında yaşama savaşı veren bir ailenin kız çocuğunu okutamamasını konu alan bir senaryo mevcut. Maalesef hala bazı yerlerde kız çocukları okutulmuyor. Bunu en güzel olarak bir tiyatro oyunu ile toplumsal mesaj vererek önüne geçebilirdik. İmkansızlıklara rağmen başarılı olan çok fazla öğrenci mevcut. Oyunumuz kısmetse 27 Nisan'da Başkent Üniversitesi'nde sahne alacak." dedi.

Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerif Sevinç ise öğrencilerin sergileyecekleri bu tiyatro konusunun çok anlamlı olduğuna değinerek bu tür çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.