Denizlili Vekiller Ödül Dağıttı

Denizlili Vekiller Ödül Dağıttı

23. Buldan-Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Sultaniye Üzüm Festivali çerçevesinde organize edilen Üzüm Teşvik Yarışmasının kazananı Murat Yurdakul oldu.

A+A-

Buldan Belediyesi’yle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmada, üzümün kalite durumu, bağların düzeni ve kullanılmış olan ilaç ile gübre kıstas alınıp yapılan değerlendirmede 1.cilik Murat Yurdakul’a, 2. lik Yaşar Ordu’ya, 3.lük ise Zafer Ordu’ya gitti.

Birinciye ödülünü ve plaketini AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 2.ye ödülünü ve plaketini İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, üçüncülük ödülünü ve plaketini de Buldan Belediye Başkanı verdi.

Törende sırayla konuşmalar yapmış olan milletvekilleri ve Buldan Belediye Başkanı yarışmacıları kutladılar, Yenicekent’in ve Yenicekentlilerin her daim en kaliteli üzümü yetiştirdiklerini bu sebeple bu ödüllerin yarışmacıların şahsında tüm üreticilere verildiğini ifade ettiler.

Açık Arttırmayı Yasin Öztürk Kazandı

Yenicekent'te yapılan  festivalde artık gelenekselleşen ve açık arttırma usulü ile yapılan Festivalin Üzüm Ağalığını İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk kazandı. Açık arttırmaya Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdal Uğur, İYİ Parti Buldan Belediye Meclisi Üyesi Ömer Camioğlu ve işadamı Ahmet Özen ile beraber katılımda bulunan Yasin Öztürk arttırmayı 5000 TL ile kazanmış oldu.

Ağalık yeleğini giymiş olan Yasin Öztürk açık arttırmada ortaya konmuş olan koçu, Tripolis Kazısında çalışmakta olan akademisyen ve işçilere bağışladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.