DESKİ Depremi Yaşattı

DESKİ Depremi Yaşattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, yangın ve deprem konularında bilgi ve birikimlerin artması noktasında bir tatbikat yaptı.

A+A-

Denizli Büyük Şehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir İtfaiyesi, AFAD, UMKE ve 112 ekiplerinin de katılımlarıyla gerçeği aratmayan bir tatbikat yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğünce koordinasyonu sağlanan acil durum tatbikatına, Denizli Valiliği Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YKOB), Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Etüd Proje Dairesi Başkanlıkları ile Büyükşehir DESKİ’de çalışmakta olan personel katılımda bulundu. Temel afet bilinci, hafif arama kurtarma ve acil durumlarda yaralı taşıma yöntemleri, binaların tahliyesi, başlangıç yangınlarda müdahale eğitimi ile alakalı tüm personele eğitimler sunuldu.

7 şiddetinde 28 saniye süren bir deprem

Gerçekleştirilen tatbikat senaryosunda, 7 şiddetinde 28 saniye devam eden bir deprem ve daha sonra binanın 6. ve 10. katlarında çıkmış olan yangın olayları konu edilirken, acil durum müdahale ekipleri olay yerine ulaşana dek hafif yaralılara Büyükşehir Belediyesi DESKİ kurtarma ekipleri  tarafından müdahale edildi. 6. ve 10. katlardaki yangınlara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, deprem esnasında enkaz altında kalmış olan yaralılara ise AFAD ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunup, tahliyeleri yapıldı. Tahliyenin ardından personele İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından başlangıç yangınlarına müdahale eğitimi sunuldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.