Dev Kist'e PAÜ'de Müdahale

Dev Kist'e PAÜ'de Müdahale

Dev Kist'e PAÜ'de Müdahale

A+A-

PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalına karın ağrısı ile Fethiye’den  gelen 59 yaşındaki  Ayten Polat geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın ameliyat hakkında bilgi verdi; “ Üniversitemiz Genel Cerrahi Kliniğine uzun süredir devam eden karın ağrısı şikâyeti ile başvuran hastanın yapılan incelemelerinde karaciğer sol lobu tutan 10x6 cm ebatlarında kist tespit edildi. Mevcut kistin daha çok halk arasında köpek kisti olarak bilinen ve en çok karaciğeri tutan kist hidatik hastalığı ( köpek kisti ) olduğu tespit edildi. Hastanemiz genel cerrahi kliniği doktorlarından Doç.Dr. Ali Kağan Gökakın ve Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota tarafından  kapalı yöntemle (laparoskopik)  kistotomi+drenaj+omentopeksi ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi. Ameliyatta, kist drene edilerek kistin iç zarı ( germinatif membran ) çıkarıldı ve mevcut boşluğa karın içi yağlı dokudan yama (omentopeksi) yapıldı. .Daha önceleri açık cerrahi ile yapılan bu tür ameliyatların kapalı yöntemle yapılması ile hem hastanın iyileşmesi hızlandı hem de yatış süresi kısaldı.

Yrd. Doç. Dr. Aykota eskiden 10 ila 15 cm boyunca açık kesi ile yapılan ameliyatların 3 adet laparoskopik cihaz girişi ile yapıldığını ve hastanın iki gün içinde sağlığına kavuşarak şifa ile taburcu edildiğini de bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.