Dev Tesis Bakan Zeybekci'yle Açıldı

Dev Tesis Bakan Zeybekci'yle Açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir dev hizmet daha Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımları ile hizmete sunuldu.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi'ndeki eski vali konağının olduğu alanda bitirdiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi hizmete sunuldu. Tesisin açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katılımda bulundu.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılışta yapmış olduğu konuşmasında eski vali konağı olarak kullanılan alanın şehrin tam ortasında bir yer olduğunu dile getirerek, alanın bu biçimde bugünlere geldiğini belirtti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli Belediye Başkanlığı döneminde bölgeye talip olunduğunu da söyleyen Başkan Osman Zolan, gerekli kararların alınmasından sonra alanın Denizli Büyükşehir Belediyesine geçtiğini söyledi.

 

"Sosyal, yaşam ve kültür merkezi hayal ettik"

 

Başkan Zolan, burada farklı fonksiyonların olduğu sosyal, yaşam ve kültür merkezi hayal ettiklerini, kendilerinin insanların burada buluşmasını ve geleneksel el sanatları, halk dansları ve pilates kurslarına katılma imkanına sahip olmalarını istediklerini, bu binada kafeteryanın, internetin ve okuma köşelerinin olduğunu, buranın apartmanların arasında nefes alınan bir ortam ortaya çıkardığını, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin bu tesis için fikir ve ilk adımı atma anlamında çok büyük emeklerinin olduğunu, kendilerinin de sonrasında icralarını yaparak tamamladıklarını ve Denizli’ye hayırlı ve uğurlu olsun dileklerini iletti.

 

Denizli Valisi Hasan Karahan da devlet olarak her zaman işin fedakarlık tarafında olduklarını ifade ederek bu gibi sosyal mekanların artması gerektiğini, bilhassa yaşlıların nefes alabilecekleri, ulaşımı kolay ve nezih mekanlara kavuşmalarının öneminden bahsetti.

 

"Denizli için karar verdiniz"

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2004 senesinde Denizlililerin bir karar verdiğini, bu kararın da kendi yararlarına olduğunu belirterek halkın Denizli'nin menfaati için karar verdiğini, 'Bizim oğlan başkan olsun, milletvekili olsun' diye  karar vermediğini bunların hepsini Denizli halkının yaptığını, ve onların başarısı olduğunu, siyaset ortamının biraz ısındığı bugünlerde halkın kendileri için, çocukları için, Denizli için karar vermesi gerektiğini, Vatan, milleti, bayrak, devlet için karar vermeleri gerektiğini, geri kalan her şeyin teferruat olduğunu, boş laf olduğunu belirtti.

 

Hizmet destanları devam edecek

 

Denizli'nin hizmet destanlarını sürdüreceğini de belirten Bakan Zeybekci, Denizli'nin tamamının, en uzak mahalleye kadar merkezdeki olanaklarla aynı standartlarda olacağını, bunun kararını da halkın vereceğini, demokrasinin çok muhteşem bir şey olduğunu, bundan dolayı kendisinin verdikleri bu kararlardan dolayı halka teşekkür ettiğini, bundan sonraki dönemde de durmak yok hizmete devam. Bu aziz millete hizmetkar olmaya devam olduğunu söyledi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi

 

Konuşmalardan sonra Bakan Zeybekci, Başkan Zolan ve beraberindekiler tesisin açılış kurdelesini kesip, bir süre merkezde inceleme yaptılar. 4 bin 221 metrekare alana kurulan tesiste kafeterya, 1'i pilates salonu olmak üzere toplamda 2 tane spor salonu bulunuyor. El beceri kurslarının yapıldığı ve sergileneceği 4 tane atölye de merkezde var.

 

Ücretsiz bir şekilde verilen kültür, sanat ve spor kursları ile atölye çalışmalarının olduğu tesise pilates, zumba gibi spor kursları verilmesinin yanında, tel kırma, hat gibi geleneksel el sanatları ve resim kursları ayrıca halk oyunları kursları da veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.