Diğer Balıkçılara Da Örnek Oldu

Diğer Balıkçılara Da Örnek Oldu

Denizli’de Balıkçı Suat Çiftçi’nin kurduğu sistem görenleri şaşırttı. Sistemin işlevleri ise çok güzel ve diğer tezgahlara da örnek olmuş durumda.

A+A-

Denizli ilindeki semt pazarlarında tezgah açmış olan balıkçı 42 yaşındaki Suat Çiftçi, sıcak havalarda balıkların kurumasını ya da sineklerin üstüne toplanmasına engel olmak amacı ile 300 TL maliyet ile fıskiyeli sistem kurdu.

Semt pazarlarındaki tezgahlarda 27 senedir deniz ürünleri satmakta olan Suat Çiftçi, daha evvel balıkları taze tutmak ve sineklerin üstlerine toplanmasına engel olmak için buz koyup, tas ile su döküyordu. Verimli olmayan bu yöntemi bırakan Çiftçi'nin aklına, fıskiyeli sistem yapmak geldi. Genelde yaz aylarında, kafelerdeki müşterilerin sıcaktan bunalmaması amacı ile kullanılan yöntemi Çiftçi, tezgahında uygulamaya koydu. 300 TL’ye sistemi kurmuş olan Çiftçi, su akışını sağlamak için pazara en yakın evin sahibi ile anlaştı. Hortum ile su çeken balıkçı, su sorununu da halletti. Pazarlarda tezgahın üstüne kurduğu fıskiyeli sistem ile balıkların üstüne devamlı su akışı sağlayan Çiftçi, tezgahını sıcak havaya rağmen serin, balıklarını da taze tuttu.

Diğer Balıkçılarda Kurdu

Diğer balıkçıların da kendisini örnek almaya başlayarak, bu sistemi tezgahlarında kurmuş olduklarını anlatan Suat Çiftçi, balıkları serin ve taze tutmak ve müşterilere sağlıklı balık satmak amacı ile böyle bir sistem geliştirdiğini, balığın sıcağa dayanamadığını, su hortumu ve fıskiyeler ile balıkları serin tutmayı başardıklarını ve kendilerinden gören diğer balıkçıların da aynı sistemi kurmaya başladığını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.