Dikkat! Çocuğunuz Tehlikede Olabilir!

Dikkat! Çocuğunuz Tehlikede Olabilir!

Momo ismi verilen bir sanal oyun, insanlara yabancı numaralar yolu ile ulaşan kişilerce kontrol ediliyor. Bu oyun esnasında tehditler ve şantajlar havada uçuşuyor, şiddet içerikli görseller ile taciz yapılıyor. Mesaj atanların profil resimlerindeyse Momo

A+A-

Mavi Balina ve benzeri oyunlarından ardından internet ortamının bilhassa çocuklar için çok güvenli bir yer olmadığını ortaya çıkmıştı. Birçok masum genç ve çocuk, bu oyunlardan ötürü endişeye kapıldılar intihar ettiler. Kurtulanların çoğuysa psikolojik tedavi almak zorunda kaldılar

Sanal şiddet olaylarına şu an için değişik kıta ve ülkelerde yaygınlaşmaya başlamış olan yeni biri daha ilave oldu. Momo adındaki oyunun kullanıldığı tek platformsa popüler iletişim uygulaması WhatsApp. Uygulamanın kullanıcılarına yabancı numaralarca mesajlar gönderilip oynanan bu oyun, ilk olarak Latin Amerika’da meydana çıktı.

Yayılmaya Başladı

Oyun şimdilerde Latin Amerika sınırlarını aştı; ABD, Fransa ve Nepal’de değişik şikayetler gelmeye başladı. İspanya’da polis bu oyuna karşı uyarıda bulunmaya başladı.

Momo oyununa maruz kalanların, kişisel bilgileri çalınabiliyor, şiddet öven bir dil kullanıldığından ve kişiler intihar edebiliyor, kullanıcılar tehdit ve taciz edilebiliyor, şantaj ile kişilerden zorla para alınabiliyor,  oyuna katılanlar, depresyon ve kaygı ataklarına girebiliyor.

Önemli bir not olarak şunu da ilave edelim: Korkunç bir iddiaya göre Momo, çocukları da sürece dahil etmek amacı ile popüler bilgisayar ve akıllı telefon oyunu Minecraft üzerinden de yayılıyor.

Ne olur ne olmaz sizlerde çocuğunuzu susturmak, başınızdan savmak için eline telefon ya da tablet verip çocuğunuzu bir köşede unutmayın ve onu kontrol edin. Benim başıma gelmez demeyin!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.