Dikkat! Çok Tehlikeli

Dikkat! Çok Tehlikeli

Denizli ilinin Merkezefendi İlçesi Aktepe Mahallesi'nde park alanında görülen  ve zehirli olduğu bilinen sarı örümcek vatandaşların panikletti.

A+A-

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Aktepe Mahallesi'ndeki bir parkta görülen sarı örümcek vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı. Alınan bilgilere göre sarı örümceği gören bir vatandaş hayvanı bir kavanoza koyup, yetkililere haber verdi.

 Vatandaşlar bölgenin ilaçlanmasını talep ettiler. Örümceğin çok tehlikeli olduğu ve Türkiye'de Sarı Ömer Örümceği olarak da bilindiği hayvan olduğu düşünülüyor.

Sarı Örümcek Nedir?

Dünya genelinde çöl bölgelerinde ülkemizde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayabilen Sarı Ömer örümceği, zehri ile bir insanı öldürebiliyor. Bilhassa akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memeliler ile bile beslenmekte. Bu örümcek türünün çok kuvvetli bir çene yapısı var. Bu sebeple et parçalarını kolay bir şekilde koparabiliyorlar.

Bir insan eli kadar boyu olan Sarı Ömer örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmekten hoşlanıyor.  Hatta Sarı Ömer örümceği, akrepleri bile avlayabiliyor. Örümcek türleri arasından en hızlısı olan Sarı Ömer Örümceği, zıplama yeteneği ile de avını kolayca yakalayabiliyor.

Sarı Ömer Örümceğine yakalanırsanız ve sizi sokarsa, o bölgeyi uyuşturur ve ısırdığı bölgedeki et erimeye başlar. Bu sebeple eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız hemen amonyak ile tedavi uygulamalısınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.