Dikkat! Kene Dönemi Başladı

Dikkat! Kene Dönemi Başladı

Çorum ilinde 52 yaşındaki Hüseyin Çeliker piknik dönüşü pantolonundan çıkan keneyi, kavanoza koyarak kan tahlili yaptırmak için hastaneye gitti. Çeliker, kene kendisini ısırdığı için şüphelendiğini ve bu yüzden hastaneye gittiğini ifade etti..

A+A-

Dün ailesi ile beraber Çorum-Samsun karayolu üzerindeki Sıklık Tabiat Parkı'na pikniğe giden Esnaf Hüseyin Çeliker, piknik bittikten sonra ailesi ile beraber evine dönünce pantolonunu çıkarırken, bir kenenin yere düştüğünü gördü.

Hüseyin Çeliker, yere düşmüş olan keneyi bez ile yakalayarak kavanoza koydu. Kene tarafından ısırılmış olabileceğinden şüphe duyan Çeliker, tahlil için kavanozdaki keneyi de yanına alıp Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hastanede Hüseyin Çeliker'e hemen kan tahlili yapıldı.

Tahlil sonuçlarının çıkmasını bekleyen Çeliker, kenenin kendisini ısırıp ısırmadığını bilmediğini, tedbir amaçlı hastaneye geldiğini, kenenin zehirli olup olmadığını da bilmediğini ifade etti ve keneyi kavanoza koyarak hastaneye getirdiğini söyledi.

Kan tahlilini verdiğini ve sonuçlarını beklediğini belirten Çeliker, umarım bir sorun çıkmaz. Ben vatandaşların kenelere karşı dikkatli olmalarını ve yetkililerin de kenelere karşı önlem almalarını istiyorum şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.