Diyarbakır Sur'da Şehit Sayısı 2 Oldu

Diyarbakır Sur'da Şehit Sayısı 2 Oldu

Diyarbakır Sur'da PKK'lılar tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateş sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş Nuh Özdemir şehit oldu. Bugün Sur'da şehit olan asker sayısı ikiye çıktı.

A+A-

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından evlere yerleştirilen patlayıcıların aranması sırasında silahının kazara ateş alması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın ardından sürdürülen operasyonda, bugün saat 15.00 sıralarında Uzman Çavuş Nuh Özdemir da şehit oldu.

Operasyon sırasında teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan Uzman Çavuş Nuh Özdemir, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Sur'da dün geceden bu yana şehit olan güvenlik mensubu sayısı 2'si asker, 1'i polis olmak üzere 3'e yükseldi.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay BaşkanlığıDiyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonda teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan bir askerin kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "04 Ocak 2016 tarihinde saat 14.40'da, Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

 

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde töreristlere yönelik yürütülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen evli olan Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş İlçesi Salman Mahallesi'ndre bulunan baba ocağına bugün acı haber ulaştı. Yoğun karyağışının bulunduğu ve yer yer bir metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle güvenlik güçleri ve yetkililerin güçlükle ulaştığı baba ocağında anne Esme Özdemir'e acı haber yetkililer tarafından verildi. Sağlık görevlilerinin de hazır bulunduğu bölgede anne Esme Özdemir gözyaşlarına boğuldu. Baba Mehmet Özdemir'in ise şehir dışında olduğu ifade edildi.

2014 yılında mesleğe başlayan ve Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde görevliyken geçici görevle Sur'a giden Uzman Çavuş Özdemir'in 1.5 yıl önce Leyla Özdemir ile evlendiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.