Doğu - Batı Kaynaşması

Doğu - Batı Kaynaşması

İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Biz Anadoluyuz Projesi çerçevesinde Diyarbakır gezisi yapıldı.

A+A-

Karşılıklı ziyaretler ile ülkenin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerin paylaşılması,  kardeşlik ve duygudaşlık bilincinin yükseltilmesi, değerlerin gelecek nesillerimize aktarılması ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını hedefleyen proje çerçevesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, tespit edilmiş olan 21 şehirde ikamet eden çocuklar, ülkenin diğer bölgelerinde tespit edilen illerde en az 3 gün süre ile misafir edilmekte. Yine aynı proje kapsamında Batı İllerinden yukarıdaki özellikleri taşımakta olan çocuklar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tespit edilmiş olan şehirlerde misafir edilmekte.

48 Bin Çocuk

2018 Ekim ayı itibariyle ortalama 48 bin çocuk, eşleştirilmiş olan 24 İl Valilikleri tarafından misafir edilmiş olup; Bu kapsamda; Denizli ilinden 91 öğrenci ve 8 görevli Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da misafir edildi.

 ‘’Biz Anadoluyuz Projesi’’ çerçevesinde Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ilden misafir olarak giden çocuklar ile buluşarak sohbet etti. Çocuklarımız Diyarbakır Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşmiş program kapsamında; İç Kale Müzesi, Hz. Süleyman Camii, 27 Sahabe Türbesi, Meryem Ana Kilisesi, Atatürk Evi, Hasan Paşa Hanı, Ulu Camii, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Sülüklü Han, Sur İçi gezisi ve Peygamber Kabirlerininin ziyaret edilmesi gibi değişik etkinliklere katılarak, muhtelif tarihi ve turistik yerleri görüp unutulmaz 4 gün geçirdiler. Ziyarette İlimiz kafilesine 7 görevli ve Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.