Doktor Kontrolünde Zayıfladı ve Doğurdu!...

Doktor Kontrolünde Zayıfladı ve Doğurdu!...

Denizli'de yaşayan Özlem Barkahan (31) aşırı kiloları nedeniyle çocuk sahibi olamamanın acısı ile yaşarken doktorların tavsiyesi ile hamile kalmak için zayıflamaya karar verdi ve 120 kilodan 80 kiloya kadar zayıfladı.

A+A-

Denizli'de yaşayan Özlem Barkahan (31) aşırı kiloları nedeniyle çocuk sahibi olamamanın acısı ile yaşarken doktorların tavsiyesi ile hamile kalmak için zayıflamaya karar verdi ve 120 kilodan 80 kiloya kadar zayıfladı. Bebek hayali ile hırs yapan Barkahan, obezite ameliyatı yaptırarak zayıflayan anne adayı, operasyondan sonraki yedinci ayında hamile olduğunu öğrendi. Haberi aldığı gün trafik kazası geçiren genç anne, şimdi eşiyle yavrusu Hüma'ya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

İKİ DEFA DÜŞÜK YAPTI

 

Denizli'de tekstil sektöründe çalışan 31 yaşındaki Özlem Barkahan, aşırı kiloları nedeniyle bir türlü hamile kalamıyordu. İki defa düşük yapan ve her seferinde bir kez daha yıkılan anne, ümidi yitirmedi. Annelik duygusunu yaşamak, yavrusunu kucağına almak için mücadeleyi elden bırakmayan Özlem, obezite ameliyatı olmaya karar verdi. Üzüntüden kendini yemeğe veren ve 120 kiloya ulaşan Özlem Barkahan, Obezite Cerrahı Op. Dr. Tufan Ergenç ile tanıştı. Kargo firmasında müdür olarak çalışan eşi İsmail'in de moral desteğiyle 2014 yılında ameliyata girdi.

 

İLK KALP ATIŞINI DUYUNCA DOKTORUYLA BİRLİKTE AĞLADI

 

Dr. Ergenç ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından Özlem Barkahan, hızla zayıflamaya başladı. Kısa sürede 80 kiloya kadar düşen Özlem Hanım, operasyondan 7 ay sonra hamile kaldı. Annelik sevincini yaşayacağı gün eşiyle trafik kazası geçiren Barkahan, 'yavrumu yine kaybedebilirim' korkusunu yaşadı. Yapılan kontrollerde bebeğinin sağlıklı olduğu anlaşıldı. Bebeğinin ilk kalp atışlarını duyduğunda kadın doğum uzmanı doktoruyla birlikte ağlayan anne adayı, kızı Hüma Derin'i sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi.

 

ALLAH HERKESE NASİP ETSİN

 

Artık o dünyanın en mutlu annesiydi. Güzeller güzeli bir yaşındaki Hüma Derin ile hayata gülümseyerek bakan Barkahan çifti, kızlarıyla mutluluklarına mutluluk katıyor. Aşırı kiloları nedeniyle iki defa düşük yaptığını anlatan anne, "İlk düşüğüm benim için yıkım oldu. Düşükten sonra stres ve üzüntüden kendimi yemeğe verdim, daha çok kilo aldım. 120 kiloya kadar çıktım. Kısa bir süre sonra ikinci defa düşük yaptım. Hamile olduğumu öğrendiğim gece trafik kazası geçirdik. Onu kaybedeceğimi düşünerek çok korktum. Kalp atışını ilk duyduğumda doktorumla birlikte ağladık. Yavrumu kucağıma aldığım da tarif edilemez bir mutluluk yaşadım. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

 

OBEZİTE ERKEN DOĞUM RİSKİNE YOL AÇAR

 

Obezite ameliyatlarını gerçekleştiren Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Tufan Ergenç ise Özlem Barkahan'ın zorlu bir yolculuktan sonra anne olduğunu söyledi. Obezite ameliyatı olan kadınların operasyondan bir buçuk yıl sonra hamile kalmalarını tavsiye ettiklerini anlatan Dr. Ergenç, "Ancak Özlem Hanım ameliyatın 7. ayında hamile kaldı. Gerekli kontrollerini yaptırdık ve gebeliğinin devam etmesine karar verdik. Sağlıklı bir şekilde bebeğini dünyaya getirdi. Ameliyattan sonra sağlıklı ve düzenli bir şekilde kilo verdiği için kendisi de oldukça sağlıklı. Obezite hem erkeklerde hemde kadınlarda halk arasında kısırlık olarak bilinen hastalığın en önemli sebeplerinden biridir. Yapılan çalışmalarda obez kadınların gebe kalmalarının normal kilolu insanlara göre çok daha zor olduğu görülmüştür. Benzer şekilde gebe kalındıktan sonra düşük riski obezlerde daha yüksektir." dedi.

 

Obezitenin insan vücudundaki hormonal düzeni bozarak kısırlığa yol açtığını belirten Ergenç, fazla kilolar sebebiyle aşırı derecede artan yağ dokusunun kadınlarda yumurta gelişimi, erkeklerde de sperm üretimini olumsuz etkilediğini belirtti. Ergenç, "Obezite cerrahisi sonrası özellikle ilk yıl gebe kalınması önerilmez. Böyle bir durum söz konusu olduğunda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile birlikte hareket edilmelidir. Özellikle demir (Fe), B12, A ve E vitamin düzeyleri kontrol edilerek gerekirse hasta bu açıdan desteklenmelidir." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.