Dolar’da Hareketlilik Devam Ediyor

Dolar’da Hareketlilik Devam Ediyor

Dolar/TL Merkez Bankasının geçtiğimiz hafta beklentilerin üstünde yapmış olduğu faiz artışının ardından sert bir şekilde gerilemiş olsa da yeniden yükselişe geçti.

A+A-

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankasının aldığı kararla yaptığı hamlenin ardından sert düşüş yaşayan Dolar şu saatlerde 6.34 seviyelerinden işlem görürken Euro 7.44 düzeylerinden bulunuyor.

Merkez Bankası Algısı

Trump ve Çin arasında devam eden ticaret savaşı kaygıları kısmen gelişmekte olan ülke para birimlerine olumsuz bir şekilde yansıdı. Bir analiste göre kurda meydana gelen 6.30 önemliydi bundan sonra ise Merkez Bankası kararından önceki seviyeler olan 6.40’lar da önemli. Bu düzeyin de üstüne doğru hareket sürerse Merkez Bankasının faiz artırımının işe yaramadı algısı ortaya çıkar ki bu da daha fazla bozulmaya yol açabilir.

Analist, piyasa daha gerçekçi bir büyüme, kur tahmini ve enflasyon hedeflenmesinin görülmek istendiğini bir yandan da planlanmış olan projelerin akibetinin ne olacağının merak edildiğini belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü yapmış olduğu bir konuşmasında enflasyonun hiç bir zaman Merkez Bankasının açıklamış olduğu gibi gelişmediğini, tekrar tekrar revize edildiğini söyleyip, Merkez Bankasının son faiz artırımı ile alakalı bağımsızlığın neticesini göreceklerini, şu an kendisinin sabır safhasında olduğunu ve bu sabrın da bir yere olduğunu dile getirmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.