Dolar’daki Hareketlilik Devam Ediyor

Dolar’daki Hareketlilik Devam Ediyor

Hafta başından beri 6.15 - 6.27 düzeyleri arasında hareketine devam eden dolar/TL, bu sabahtan itibaren yine fırladı. İşte Dolardaki son durum

A+A-

9 günlük Kurban Bayramı tatilinden sonra yükselişine devam eden dolar/TL, dün 6.44 seviyelerinde kapanmasından sonra bu sabah 6.80 TL seviyelerini gördü.

Hafta başından beri yukarı yönlü hareketliliğine devam eden kurda dün, Almanya'nın Türkiye'ye acil finansal yardımı değerlendirdiği haberleri doların ateşini bir nebze düşürmüş ve 6.15 seviyesine gerilemesi sağlamıştı. Ama Alman yetkililerin bu iddiaları yalanlaması ve ardından Moody's'in 18 Türk bankası ve 2 finans şirketinin kredi notunu düşürmesi ile kurda bu sabah tansiyon yeniden yükseldi.

6.80’i Test Etti

Dolar/TL bir ara 6.80 seviyelerini test etti. Kur saat 15.31'de 6,76 seviyesinde yer alırken, gün içinde 7.95 civarını görmüş olan Euro/TL 7,86'dan işlem görmekte.

Piyasaların kapalı olmasına karşın dövizdeki hareketlilik devam ediyor. Dolardaki  son durum ise pek çok kişi tarafından takip edilmekte.  ABD ile Türkiye arasında meydana gelmiş olan gerilimden sonra yükselen dolar kuru güne hareketli bir şekilde başladı. Dolar/TL, şu saatlerde 6.75 seviyelerinde işlem görmekte. 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan dolayı piyasalar bugün açık değildi.

Dolar/TL’deki bugünkü hareketi ile alakalı yorum yapmış olan uzmanlar, piyasanın hala Merkez Bankası’nın arkalardan sıkılaştırma yapmasından çok faiz artırmasını beklediğini ifade ediyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.