Dolar’ın Yükselişi Sürüyor

Dolar’ın Yükselişi Sürüyor

Asya piyasalarında düşük işlem hacmi ile işlem görüyor olan Dolar/TL 7 TL barajını da aştı. Uzmanlar Türkiye piyasalarının da açılması ile beraber bu rakamda bir düzeltme olabileceğini, dolar/TL’nin seyrinin sabah belli olacağını ifade ettiler.

A+A-

Dolar/TL kurunda haftanın son işlem günü 6,4’ten kapanmıştı. Ayrıca Türk lirasının dolar karşısında değer kaybının da devam ettiği görüldü. Analistlerin Dolar kuru ile alakalı  sene sonu tahminleri 7 TL seviyesinde iken, dolar şu sıralarda 7 TL bandını da aştı. Akşam sularında uluslararası piyasalarda Dolar, 7,20 TL düzeyine çıkmışken Euro ise 8,04 TL seviyesinden işlem gördü.

Cumhurbaşkanlığından Açıklama

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılmış olan son dakika açıklamasında, Türkiye’nin, bir ekonomik savaş verdiği, buna karşı ekonominin güçlü olduğu, bu savaşı millet-devlet birlikteliği ile kazanacakları ifade edildi.

BDDK’dan Açıklama

Doların 7 TL'yi geçmesinden sonra BDDK, swap işlemlerine sınırlama getirildiği açıklandı. Doların 7 TL'yi aşmasından sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan bir açıklama yapıldı ve swap işlemlerine sınırlama getirildiği açıklandı.

SWAP NEDİR?

Swap’ın, kelime manası “ değiş, tokuş, takas ” demektir. Finans piyasalarındaysa; 2 tarafın belli bir zaman dilimi içerisinde bir varlık veya yükümlülüğe bağlı olarak farklı faiz ödemelerini veya döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesi anlamına gelmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.