Dolar Ve Euro Da Sakin Seyir

Dolar Ve Euro Da Sakin Seyir

Dolar kuru güne 4.60 TL'den güne başladı ve yine dakikalarda 4.58 TL düzeyindeki seyrine devam ediyor. Euro kuru ise 5.39 TL'de seyrediyor.

A+A-

Gelişen piyasalarda gözlenen girişler ve içeride OHAL'in kaldırılacağı ile alakalı beklentiler ile dolar, dün 4.58 TL seviyelerine kadar gerilemişken yeni güne 4.60 TL'den başladı. Dolar kuru  şu saatlerde 4.58 TL’den hareket ederken; Euro kuru 5.3951 TL'de bulunuyordu.

BU VERİLER TAKİP EDİLECEK

Yurt içerisinde bugün saat 17.30'da Haziran ayı Hazine nakit dengesi ilan edilecek. Yurt dışındaysa saat 15.30'da ABD tarım dışı istihdam, işsizlik, saatlik ücretler ve dış ticaret dengesi verilerinin ilan edilmesi bekleniyor.

DOLARDA 4.55 TL SEVİYESİ ÖNEMLİ

Uzmanlara göre dün küresel olarak tüm gelişmekte olan ülkelere giriş oldu ve bunun TL'ye de yansıması oldu. TL'de pozitif bir ayrışmanın olduğunu dile getiren uzmanlar, bu durumda seçim öncesinde TL'nin fazlaca baskı altında olmasının da etkisi olduğunu, o zamanki negatif ayrışmanın geri verildiğini, OHAL'in kalkacak olmasının da psikolojik olarak önemli ve olumlu bir katkısının bulunduğunu, kurda 4.55 seviyelerinin mühim olduğunu, buralarda TL'ye satış dolara alış gözlendiğini, doların gün içerisinde 4.56-4.57 seviyelerine gerileyebileceğini dile getirdiler.

Ayrıca ekonomide pazartesi günü açıklanacak kabinenin de beklendiğini belirten ekonomi uzmanları, Mehmet Şimşek olacak mı, olmayacak mı bunun önemli olduğunu, olmazsa olumsuz etkisinin olabileceğini fakat sert kalıcı etkisi olacağının düşünülmediğini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.