DTO'da TSE Heyeti Ağırlandı

DTO'da TSE Heyeti Ağırlandı

Denizli Ticaret Odası (DTO), kalite standartlarını yükseltmek amacı ile çalışmalarına devam ediyor

A+A-

Hizmet üretmekte 7/24 kesintisiz ve kaliteli çalışmayı prensip edinen ve bunu Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nün yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan aldığı 5 Yıldızlı A Sınıfı Akreditasyon Belgesi ile tescil ettiren Denizli Ticaret Odası (DTO), kalite standardını yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile müşteri memnuniyeti belgelerini yenilemek ve aşama atlamak isteyen oda yönetimi, çabasının karşılığını almak üzere… TSE’nin denetimden geçirdiği DTO çalışanları, ilgili heyeti güzel izlenimlerle uğurladı ve büyük bir merakla sonucu beklemeye başladı.

 

Denizli Ticaret Odası, TS ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi belge yenileme ve geçiş denetimi, TS ISO 14001-2015 Çevre Yönetim Sistemi belge yenileme ve geçiş denetimi, TS ISO 18001-2014 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belge yenileme denetimi ile TS ISO 10002-2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi yeni sistem belgelendirme denetimini tamamladı. Denetim için gelen heyeti, DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aracı ile Genel Sekreter Ali Rıza Tekin ve ilgili birimlerin çalışanları ile sorumluları karşılayıp ağırladı.

ARACI: “TSE STANDARDI, ÇOK ÖNEMLİ BİR REFERANS”

Konuk heyet ve kurum çalışanlarıyla bir araya gelen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, kısa bir konuşma yaptı; odalarının daha iyiye ulaşmasında başta DTO Başkanı Uğur Erdoğan ve odanın yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, çaba gösteren ve daha verimli çalışmalarına katkı sağlayan her kim varsa teşekkür etti. Tüm dünyada yalnızca üretmenin yetmediği, rekabetin zorlaştığı, müşteri memnuniyetinin öneminin daha da arttığı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Başkan Vekili Aracı, “O nedenle, kişi ve kurumlar olarak, atılan her adımda alternatif geliştirmek, risk değerlendirmesi yapmak zorundayız! Bu da plan ve programla, sistematik çalışmayla olur. Bu anlamda, ISO Standardı Yönetim Sistemleri, bizler için önemli bir referans ve rehberdir.” dedi.

BAŞARIDA KATKISI OLANLAR İLE TSE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca, kurumlarının kalite standardını yükseltmede nereden nereye geldiğini de özetleyen Aracı, “Denizli Ticaret Odası olarak, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ni 2003 yılında uygulamaya başladık. Kısa zamanda, 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemlerini de kurumumuza kazandırarak, entegre bir yönetim sistemini hayata geçirdik. Bunda, personelimizin gayretli ve özverili çalışmalarının yanı sıra TSE’nin ve çok değerli mensupları olarak sizlerin rehberliğinin payı büyük. Denizli Ticaret Odası olarak, çabalarınızdan ve katkınızdan dolayı müteşekkiriz. Başarımızın mimarı, çok değerli çalışma arkadaşlarım, sizlere sergilediğiniz çaba, konuklarımıza da bizlere yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yönetim, idarecilerimiz ve oda çalışanlarımız olarak, bir bütün halinde hep en iyiye ulaşabilmek amacıyla hareket ettik; farklı işler ve projeler ürettik. Kurumumuzun 7 gün 24 saat esasına göre yılın tamamına yaydığı kaliteli, eksiksiz ve hızlı hizmet anlayışının karşılığını, bu iki günlük çalışmayla alacağını düşünüyorum. Bu tetkiki layıkıyla verip, kalite yönetiminde bir üst düzeye ulaşmak; daha fazla, akılcı ve disiplinli çalışırsak çok daha iyisine ulaşabileceğimiz yönünde bizi bir ekip olarak en güzel şekilde motive edeceğine inanıyorum. O motivasyonla da özellikle bu yılı daha verimli geçireceğimizi umuyorum.” diye konuştu.

ARACI: “BAŞARIMIZIN DAYANAĞI, EKİBİMİZİN UYUMLU ÇALIŞMASIDIR”

DTO Başkan Yardımcısı Aracı, oda başkanından personele kadar uyumlu ekip çalışmasının başarıyı getirdiğine inandıklarını da vurguladı. Aracı, “Yönetim Kurulu olarak bizler, odamızdaki çalışmaların uygun ortamda sağlanması, kesintisiz sürdürülmesi ve üyelerimize gereken hizmetin en kısa yoldan, etkin ve verimli şekilde verilmesi için herkese her türlü katkı ve desteği sağlamaktayız. Kurum olarak, çalışmalarımızı bir iş programı ve stratejik plan hedefleri doğrultusunda yürütmekteyiz. Bu hafta, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ile TS ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi için belge yenileme ve geçiş denetimi; TS EN 18001:2014 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi için de belge yenileme denetimi geçiriyoruz. Bu üç sistemin yanında her geçen gün önemi artan ve odamız gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren kurumlar için olmazsa olmaz haline gelen TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi için de belgelendirme denetimi olacak. Ayrıca, 18001 standardı yerine yayınlanan TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’ne geçiş için de önümüzdeki günlerde gerekli çalışmalara başlayacağız. Bugüne kadar yaptıklarımıza dönüp baktığımızda ne durumda olduğumuzu görebiliyoruz ve ne kadar yol aldığımızın farkındayız. Bu denetimin de Denizli Ticaret Odası’na çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Şimdiden hayırlısı olsun.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.