DTO'dan PAÜ Öğrencilerine Jest

DTO'dan PAÜ Öğrencilerine Jest

İnşaat sektöründeki işverenlerden meydana gelen 100 kişilik Denizli Ticaret Odası (DTO) heyeti, İstanbul’daki Yapı Fuarı Turkeybuild’e gitti.

A+A-

DTO heyetinde, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri de vardı. Bu sene 41.’si yapılan inşaat malzemeleri ve teknolojileri fuarı, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ile Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri ve Balkanlar’ı da içine alan geniş bir bölgedeki en büyük organizasyon. Dünyada ise 5 büyük yapı fuarından bir tanesi!

Denizli Heyeti’nin inceleme gezisi yaptığı 41. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri konuk etti. Denizli Ticaret Odası’nın 100 kişilik fuar grubunda, inşaat sektöründeki 40 işveren ile beraber Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri de var.

DTO’nun en kalabalık meslek gruplarından bir tanesi olan inşaat, yapı, mimar ve mühendislikten gönüllüler ile PAÜ öğrencilerinin iş gezisi, sektörün yeniliklerinin takip edilerek ticari faaliyetlere kazandırılması bakımlarından büyük önem taşımakta.

FUARI, 90.000 KİŞİNİN GEZMESİ BEKLENİYOR

Türkiye’den ve dünyanın dört bir tarafından 90’dan fazla ünlü mimar, endüstri uzmanıyla liderleri aynı çatı altında bir araya getiren organizasyon, Türkiye’nin ilk ihtisas fuarı. 1.000 civarında firmanın, yeni ve yenilikçi hizmetleriyle ürünlerini, 90.000’i aşkın ziyaretçisi ile buluşturmakta. Fuarda bunun yanında, her sene olduğu gibi bu sene de T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, 50 ülkeden 150 satın alma yetkilisini katılımcılar ile bir araya getiren Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmeleri vardı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZİ, YENİLİKLERLE BULUŞTURUYORUZ”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, emeğin ve ürünün kazanca dönüşmesi için tüm fırsatların değerlendirildiğini, fuarların da bu anlamda önemli bir olanak sağladığını belirtti. Son 1 senede yüzlerce DTO üyesini yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlara götürüp, rakipleri ile rekabet edebilir biçimde kendilerini donatabilecekleri bilgi ve fırsatları yakalamalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, üyeler arasında, sektöründe öncü kuruluşların da olduğunu, hangi çapta olursa olsunlar her zaman ve her şartta diğer ülke ve şehirlerdeki rakipleri ile rekabet edebilecek durumdaki konumlarını korumalarını istediklerini, onların bu sayede kaydedeceği aşama, hem sektörlerini hem de yan iş kollarını daha iyi duruma getireceğini, yenilik ve değişim takip edilmezse, geride kalınacağını, kendilerinin de fırsat buldukça, bu handikapları ortadan kaldırmak için iş ve zamanları uygun olan üyeleri bu tür organizasyonlara katılmasında öncülük ettiklerini, Ayrıca yarınları emanet edecekleri gençlerin de bu tür aktivitelerde yer almasının, onların ufkunu açacağını ve daha başarılı kılacağını belirtti.



HEYET, DTO BAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Denizli Heyetindeki katılımcılar, tanınan olanak ve gösterilen ilgiden ötürü DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile ekibine teşekkürlerini sundular. Denizli ilinden Kordon Mobilya, Fatih Ferfoje ile Pamukkale Boya ve Sirmersan Mermer’in stant açtığı 41. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’da, 70’den fazla ulusal ve uluslararası konuşmacı, 30’dan fazla farklı oturum yaptı. İnovasyonun yanında enerji, malzeme, gayrimenkul, teknoloji, tasarım, planlama ve ekonomi konularında yapı sektörüne dair ilham verici 40’dan fazla konu, sektörün hem kamu hem de özeldeki karar verici durumundaki isimleri ile ele alındı.

PAÜ ÖĞRENCİLERİ DE DTO SAYESİNDE TEKNİK GEZİYE KATILDI

Teknik geziye, DTO aracılığıyla PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri de katılımda bulundu. Değişik  kesimlerden meraklı ve ilgililerin de olduğu  41. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, yenilikçi ürün ve çözümler sunan malzeme üreticilerinden teknik seminerlerle canlı sunumlar yanında mimar konferansları ile de ulusal ve uluslararası profesyonelleri katılımcılarla buluşturup dinleyicilerine farklı bir bakış açısı kazandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.