Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Dünya Engelliler Günü Kutlandı

A+A-

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Denizli'de özel eğitim okullarında “Dünya Engelliler Günü Özel Eğitim Okulları Şenliği” etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

Denizli Merkezefendi Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezinde gerçekleştirilen programa, İl Hukuk Müşaviri Halil Canavar, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Şube Müdürü Fikret Sarısoy, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “Özel eğitim alanında ilimizde çok önemli çalışmalara imza attık ve takdire şayan bir hale geldi. Özel eğitimde okul türü ve bölümler olarak Denizli ili lider konumda. Özel eğitim deyip geçmiyoruz. Bu çocuklarımızın evlatlarımızın ne kadar zor şekilde eğitim aldıklarını biliyoruz. Anne ve babaları büyük fedakarlık içerisindeler. Bizlere düşen görev ellerimizi vicdanımıza koyarak engellilerimizin hayatlarını daha iyi şartlarda devam ettirebilmeleri için çalışmaktır. Özel eğitim okullarında görevli öğretmenlerimize, müdürlerimize ve personelimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından özel eğitim okul öğrencilerinden oluşan koro küçük bir konser verdi. Ayrıca özel öğrenciler tuval üzerine resim çalışması gerçekleştirdi.

 

İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezinde gerçekleştirilen programda ise özel öğrencilerden oluşan Mehteran Takımı programa katılan protokole ve misafirlere müzik ziyafeti verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.