Dünyada 11 Kişiden 1’inde Var

Dünyada 11 Kişiden 1’inde Var

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Diyabet Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gerzele Mahallesindeki kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Diyabet Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gerzele mahallesinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi’nde organize edilen toplantıya Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve kadınlar katılımda bulundu. Kadın Meclisi’nin değişik periyotlarda yaptığı sağlık eğitimleriyle kadınların daha bilinçli olmasını amaçladıklarını ifade eden Özen, Kadın Meclisi olarak yaptıkları her etkinliğin asıl amacının Denizli’de ikamet eden kadınların daha sağlıklı olması için olduğunu ve sağlıklı kadının, sağlıklı aile ve sağlıklı bireyleri oluşturduğunu dile getirdi.

11 kişiden 1’i diyabetli

Başkan Özen’in konuşmasından sonra Denizli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Şerife Özkan’ın yaptığı sunum  takip edildi . Diyabetin toplumda sıkça karşılaşılmaya başlanan sağlık problemleri arasında yer aldığını belirten Diyetisyen Özkan, Diyabetin, beslenmenin birinci derecede önemli olduğu bir hastalık olduğunu, Diyabet hastalığının pek çok hastalığı da yanında getirdiğini, Dünyada hızla diyabet hastalığına yakalandığını ve Dünyadaki 11 kişiden 1’inin diyabet hastalığı ile mücadele ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.