Dünyanın 4 bir tarafından başvurdular

Dünyanın 4 bir tarafından başvurdular

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başlıyor.

A+A-

Küba'dan Japonya'ya, Hindistan'dan Şili'ye dünyanın 4 bir tarafındaki 43 ülkeden 143 sanatçının 192 eseri ile başvuruda bulunduğu koloni 2 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında yapılacak.  Türkiye ve Denizli’nin tek Taş Heykel Kolonisi'ne 7 farklı ülkeden 8 sanatçı katılacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne katılacak sanatçılar belirlendi. Koloni 2 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 2011 yılından başlayarak her yıl düzenlenen, 2014' den itibaren ise Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği, Uluslararası Taş Heykel Kolonisi hazırlıkları tamamlandı. Türkiye ve Denizli’nin tek Taş Heykel Kolonisi olan etkinlik için bu yıl Küba'dan Japonya'ya, Hindistan'dan Şili'ye dünyanın 4 bir tarafındaki 43 ülkeden 143 sanatçı 192 eseri ile başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirme sonucu 2'si kadın toplam 7 ülkeden 8 sanatçı koloniye katılma hakkı elde etti. Türkiye, İtalya, İsviçre, Gürcistan, İspanya, Ukrayna ve Amerika olmak üzere 8 sanatçının katılacağı 6. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 2 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Korucuk Mahallesi'ndeki Kömürcüoğlu Mermer'de başlayacak kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışacak, bu süre zarfında isteyenler bu alanda çalışmaları yakından izleyebilecek.

 

"Sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceğiz"

 

Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, organizasyon ile Denizli'nin mermer ve traverten rezervlerinin de önemine dikkat çektiklerini belirterek, temel amaçlarının ileride bir açık hava heykel müzesi ve koleksiyonu ile kentin uluslararası arenada farklı bir boyutta tanınmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Kömürcüoğlu Mermer ile birlikte düzenledikleri Uluslararası Taş Heykel Kolonisi için bu yıl dünyanın 4 bir tarafından birçok sanatçının başvuruda bulunduğunu söyledi. Yoğun başvurunun kendilerini de mutlu ettiğini, koloninin Denizli'nin tanıtımına katkısının açık olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"Denizli'nin mermer ve travertenleri tanıtılmalı"

 

Denizli'nin ekonomisi ile birlikte kültür ve sanat hayatına da büyük katkı sağlayan mermer ve travertenlerin tanıtılması gerektiğine dikkati çeken Başkan Zolan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ve Taş Heykel Kolonisi'ne emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.