Dünyanın En Çok Doğuran 10 Annesi

Dünyanın En Çok Doğuran 10 Annesi

Birbirinden ilginç örneklerle dolu tarihte, annelere ayrılan bambaşka bir yer var. Büyük aile kavramına inanılmaz bir boyut kazandıran bu annelerin hepsi çocuk sayıları sayesinde rekorlar kitabına girmiş kişiler. İşte dünyanın en çok doğuran 10 annesi...

A+A-

Birbirinden ilginç örneklerle dolu tarihte, annelere ayrılan bambaşka bir yer var. Büyük aile kavramına inanılmaz bir boyut kazandıran bu annelerin hepsi çocuk sayıları sayesinde rekorlar kitabına girmiş kişiler. İşte dünyanın en çok doğuran 10 annesi...

 

1 Anneliği 33 kere tadan Mary JonasAnneliği 33 kere tadan Mary JonasMary Jonas, tarihi kayıtlardan edinilen bilgiye göre 1800'lerde İngiltere'de yaşamış ve döşemecilik yaparak hayatını sürdürmüş.

Kısıtlı imkanlarla o kadar çocuğa nasıl bakacaklarını düşündüler mi bilinmez ama, Mary ve kocası John'un tam 33 çocukları oldu. Bu çocuklardan 30'u ikiz olarak dünyaya geldi.

 

 Kısaca söylemek gerekirse 15 çift! Hepsi kızlı erkekli çiftler olarak dünyaya gelen bu çocuklar canlı olarak doğup, vaftiz ediliyorlar, ancak çoğu yetişkinlik çağına gelemeden ölüyor.2 35 çocukla kocaman bir aile kuran Bayan Harrison35 çocukla kocaman bir aile kuran Bayan HarrisonBaşka bir İngiliz çift olan Harrison'lar da büyük aileleri sevmiş olmalılar ki, onlar da 35 çocuk dünyaya getirmişler.

 

1836'da yayınlanan Mockett'in Seyir Defteri isimli kitaptan edindiğimiz bilgiye göre, 1736 yılında Vere Caddesi'nde yaşayan Bayan Harrison, tek kocası olan Bay Harrison'dan olma 35. çocuğunu dünyaya getirmiş. Çocukların akıbeti hakkında bilgimiz olmasa da birkaç tanesi yetişkinlik dönemine ulaşmıştır herhalde.3 Kocasının vefatı yüzünden planları yarım kalan 39 çocuk annesi Elizabeth GreenhillKocasının vefatı yüzünden planları yarım kalan 39 çocuk annesi Elizabeth GreenhillYine İngiltere'de, aile planlamasının olmadığı zamanlardayız.

 

Bayan Greehill hakkındaki bilgimiz, 39. çocuğu ve aynı zamanda en küçük oğlu olan Thomas Greenhill'in The Art of Embalming isimli kitabına dayanıyor. Bayan Greenhill, tek kocası olan Bay Greenhill'den birisi ikiz olmak üzere tam 39 çocuk dünyaya getirdi. Kitapta yer alan bir ifadeye göre, eğer kocası vefat etmeseydi iki veya üç çocuk daha yapmayı planlıyorlardı.

 

Sanıyoruz ki, Bay Greenhill yoğun tempoya dayanamadı.4 41 kere Maşallah dedirten 41 çocuk annesi Alice Hookes41 kere Maşallah dedirten 41 çocuk annesi Alice HookesAlice Hookes hakkındaki kısıtlı bilgiye Conway Kilise Mezarlığı'ndaki mezar taşı sayesinde ulaşıyoruz.

 

Mezar taşında, 1637'de ölen Nicholas Hookes'un, Alice'in 41. çocuğu olduğu yazıyor. Bayan Hookes'un diğer 40 çocuğuna ait bilgi maalesef yok.5 Guinness'te kaydı bulunan ilk 42 çocuklu Elizabeth MottGuinnesste kaydı bulunan ilk 42 çocuklu Elizabeth MottElizabeth Mott hakkındaki bilginin kaynağı Guinness Rekorlar Kitabı'nın 1988 tarihli nüshası. Elizabeth ve John Mott çifti, Monks Kirby köyünde tanışıp 1676 yılında evlendiler. Çiftimiz herhalde çok mutluydu ki, kayıtlara göre bu mutluluklarını tam 42 çocukla taçlandırmışlar. 42 tane yaşayan çocuğa annelik yapan Bayan Mott, 1720'de vefat etti.

 

6 İngiliz kadınları kadar azimli 52 çocuk annesi İtalyan Maddalena Granataİngiliz kadınları kadar azimli 52 çocuk annesi İtalyan Maddalena GranataAnnelik kurumunu bambaşka yerlere taşıyan bu annemiz İtalya'dan. Bayan Granata hakkındaki bilgimiz Paris Journal'de yer alan bir yazıya dayanıyor. Yazının yayınlandığı tarihte 47 yaşında olan Bayan Granata, 28 yaşında evlenmiş. Ölü doğanlarla birlikte 49'u erkek olmak üzere tam 52 çocuk doğurmuş.

 

Annelik heyecanını defalarca yaşayan Bayan Granata'nın çocuklarından 15 tanesi ikiz.7 İmparatorluk kadını 53 çocuk annesi Barbara Stratzmannİmparatorluk kadını 53 çocuk annesi Barbara Stratzmann1448-1503 yılları arasında Roma İmparatorluğu'nda yaşayan Bayan Stratzmann kayıtlara göre 53 kere anne oldu.

 

Ancak çocuklarından hiçbirisi yetişkinlik dönemine erişemedi. Barbara ve Adam Stratzmann çiftinin 1 kere yediz, 1 kere altız, 4 kere üçüz, 5 kez ikiz ve 18 kez de tek çocukları oldu. 19'u ölü doyan bu çocuklardan 1448'deki kayıtlara göre yaşayan en büyük çocukları 8 yaşındaydı.8 Bereketli kıtanın, bereketli topraklarında 55 kez anne olan Leontina AlbinaBereketli kıtanın, bereketli topraklarında 55 kez anne olan Leontina AlbinaGerardo Secunda ve Şilili Leontina Albina çifti hakkındaki bilgimiz Guinness Rekorlar Kitabı'nın 1988 tarihli nüshasına dayanıyor.

 

1925 ve 1921 tarihlerinde doğan Albina çifti 1943 yılında Arjantin'de dünya evine girdi. Bayan Albina, eşiyle birlikte Şili'ye taşınmadan önce hepsi erkek olmak üzere 5 kez üçüz doğurmuştu. Bayan Albine, 51 yaşında Şili'de yaşarken de çocuk doğurmaya devam etti. Çiftin bundan sonra 9 tane daha çocuğu olduğu söylense de bu bilgi doğrulanamamıştır.

 

9 Yakov Kirillov'un karısı 57 kez anne olarak Kraliçe'nin dikkatini çekiyorYakov Kirillovun karısı 57 kez anne olarak Kraliçenin dikkatini çekiyorRusya'nın Vvedensky köyünde yaşayan Bay Kirillov 1775 yılında babalık başarılarından dolayı Kraliçe'nin Mahkemesi'ne takdim edildi. Çiftçilik yaparak hayatını sürdüren Bay Kirillov'un sadece ilk eşinden olan çocuklarının sayısı 57. İkinci eşinden ise, 15 çocuğu bulunuyor.

 

 Kraliçe'nin ordusuna bu kadar asker sağlayan bir adamla tanışmak istemesi gayet normal.10 Feodor Vassilyev'i 69 kez baba yapan karısıFeodor Vassilyevi 69 kez baba yapan karısıBay Vassilyev ile hayatını birleştirip onu tam 69 kez baba yapan kadının adını maalesef bilmiyoruz. Rusya'nın Shuya kentinde yaşayan Vassilyev ailesinin hanımı 27 gebeliğinde 4 kez dördüz, 7 kez üçüz, 16 kez ikiz doğurmuş. Kayıtlara göre sadece iki tanesi ölü doğan bu bebeklerin anneleri tam olarak 69 bebek dünyaya getirmiş.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.