E-Devlet'e Ödeme Özelliği Geliyor!

E-Devlet'e Ödeme Özelliği Geliyor!

Hem vatandaş hem de şirketler, kamuya olan herhangi bir ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden devlet dairelerinde zaman kaybetmeden dijital olarak yapabilecek.

A+A-

Ülkemizde başta çeşitli vergiler olmak üzere kamu kurumlarına ait borçları ödemek devlet dairelerine fiziksel olarak gittiğimizde hem yoğunluktan hem de yavaş süren işleyişten dolayı uzayabiliyor. Bu duruma çözüm bulma amacıyla devlet, artık bireysel ve kurumsal her türlükamuya yapılacak  ödemenin e-Devlet üzerinden kolayklıkla ödenmesini sağlamaya hazırlanıyor.

Bugün itibariyle resmi gazetede yayınlanan bilgiye göre; vatandaşlar ve şirketler kamu tahsilatlarını e-Devlet sisteminde yapılacak yenilikle birlikte ödeyebilecek. Ayrıca dijital ödemeyle ödemenin kolaylaştırılmasının yanı sıra banka kartı, kredi kartı, havale, EFT ve mobil ödeme gibi pratik ödeme yöntemleriyle ödemeler gerçekleşecek.

Bu durum Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte onaylanmışken henüz e-Devlet üzerinde hizmete girmiş değil. Sistemin en geç 2 yıl içerisinde e-Devlet hizmetine dahil edilmesi bekleniyor. Ayrıca bu hizmetin engelli vatandaşlar tarafından da erişilebilir kılınması için çalışmaların yürütüleceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.