Ege Aşıklar Bayramı Başlıyor

Ege Aşıklar Bayramı Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü başlıyor. Tüm halkın davetli olduğu etkinlikler Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda y

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi etkinliklerine devam ediyor. Bu sene 7.si yapılacak olan Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 4'ü Türk dünyasından olmak üzere Denizli'ye gelecek 24 aşık, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü akşamı saat 20.30’da Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi’nde yapılacak olan ilk etkinlikle Denizlililer ile buluşacak.

 

Aşıklar, 12 Nisan akşamı saat 20.30’da ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapılacak final gecesinde çalıp söyleyecekler. Etkinlikler çerçevesinde ayrıca Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve 8 ayrı lisede öğrenciler ile bir araya gelecek olan aşıklar, aşıklık geleneği hakkında bilgi ve görüşlerini öğrenciler ile paylaşacaklar.

 

Başkan Osman Zolan'dan davet

 

Türklerin var olduğu günden bu yana aşıklık geleneği olduğuna dikkatleri çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde aşıklık geleneğinin önemli bir yeri bulunduğunu, asırlardır kendine özgü, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapısıyla, kültürümüzü en canlı şekilde yansıtan aşıklarımız ile 7. Defa bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ve bu güzel etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.