Ege’nin En Büyük Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Ege’nin En Büyük Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı kapılarını açtı.

A+A-

 İlk gün 10 binin üzerine kişinin akın ettiği fuarda 163 yazar, 123 yayınevi Denizlililerle buluşacak. Ünlü yazarların imza günlerinde kitapseverlerle bir araya geleceği Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı kapılarını açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Eylül Fuarcılık Proje Genel Koordinatörü Remzi Çay, Türkiye’nin en büyük yayınevlerinin katıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’nı düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, ilk olmasına rağmen fuara katılımın muhteşem olduğunu söyledi. 

 

Büyükşehir’den kültür ve sanata katkı

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin uzun zamandır arzu ettiği ve beklediği kitap fuarının ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Sanayide, turizmde, tarımda ileri gitmiş Denizli’nin kültür ve sanatta da birçok önemli insanı Anadolu’ya, Türkiye’ye katkı sağladığını biliyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak şu ana kadar 111 eserimizi kültür yayınları olarak yayınladık. İnşallah o eserlerimizin yazarları da buradaki standımızda imza günlerine katılacak” dedi.

 

“En değerli fuarımız kitap fuarıdır”

 

Fuarın gerçekleşmesinde destek olan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’a ve Eylül Fuarcılık’a teşekkür eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Denizli aynı zamanda fuar şehri olsun istiyoruz. Burada tarım, bilişim ve tekstil fuarları yapılıyor. Ama bu fuarların içindeki en güzeli geleceğe en faydalısı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı olduğunu düşünüyorum. Onun için bu fuar tüm fuarların üstündedir, en değerli fuarımız kitap fuarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

“Müthiş bir organizasyon”

 

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak da, Denizli için çok güzel bir gün olduğunu ifade ederek, “Kitap varsa orası zaten huzurludur. Bu havayı birlikte teneffüs etmek çok güzel bir olaydır. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Denizli çok şanslı bir il. Müthiş bir organizasyon ortaya çıktığını gördüm. Liderliğine ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Fuarın kurumsal bir yapıya kavuşarak geleneksel olmasını temenni eden Altıparmak, “O zaman Denizli çok şey kazanır. Zira milletlerin medeniyette belirli bir yol kat etmesi ancak ve ancak güzel sanatlarla, edebiyatla, kültürle, mimariyle, musikiyle oluyor” dedi. Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Başkan Zolan ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra fuar alanını gezerek standları inceledi.

 

Türkiye’nin ünlü yazarları bu fuarda

 

Türkiye’nin en ünlü yazarları ve yayınevlerinin katıldığı fuarda 163 yazar ve 123 yayınevi katılıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’nın onur konuğu Türk edebiyatının en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Denizlili Hasan Ali Toptaş olacak. İran’ın konuk ülke olarak katıldığı fuarda Kahraman Tazeoğlu, İlker Başbuğ, İlber Ortaylı, Azra Kohen, Canan Tan, Abdurrahman Dilipak, Murat Tavlı, Öznur Yıldırım, Şükrü Erbaş, Enver Aysever, Ahmet Şafak, Koray Yer süren, Sinan Yağmur ve Ali Lidar gibi ünlü yazarlar olacak.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.