Eğitim-Bir-Sen FAZLA NÖBETE HAYIR

Eğitim-Bir-Sen FAZLA NÖBETE HAYIR

Eğitim-Bir-Sen Pamukkale ilçe Yönetiminin 80. Yıl öğretmenevinde organize ettiği Müdür ve Müdür Yardımları istişare toplantısı yapıldı.

A+A-

PAMUKKALE İLÇESİ OKUL MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

FAZLA NÖBETE HAYIR

 

Eğitim-Bir-Sen Pamukkale ilçe Yönetiminin 80. Yıl öğretmenevinde organize ettiği Müdür ve Müdür Yardımları istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya il yönetimi, Pamukkale ilçe Yönetimi ve okul müdür ve müdür yardımcıları olmak üzere toplam 150 kişi katıldı. Şehit Savcı Mehmet Selim KİRAZ için Kuran-ı Kerim okunarak toplantıya başlandı.

 

Toplantıda konuşma yapan Şube Başkanı TEFÇİ, bu kadar katılım düzeyi yüksek bir toplantıyı düzenleyen Pamukkale ilçe yönetimine teşekkür ederim. Türkiye’de seçime yaklaşırken karanlık güçler tekrar düğmeye basmıştır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun diriltilmesi, teminat altına alınması anlamında mücadele eden, bütün çalışmalarında buna atıfta bulunan bir teşkilat olarak, Türkiye’de huzurun yakalanması manasında duruşumuz nettir. Şehit Savcımız Mehmet Selim KİRAZ’a Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

Değerli yönetici arkadaşlarım Nöbet görevine ücret verilmesi için imza kampanyası başlatarak ‘angaryaya hayır’ diyen Eğitim-Bir-Sen olarak, 30 Mart itibarıyla, eğitim-öğretim yılı başında belirlenen nöbet planlaması haricinde, her ne amaçla olurla olsun, verilen nöbetin tutulmaması yönünde karar aldık.

Genel Yönetim Kurulu’nun bu konuda aldığı karar şu şekildedir. Sendikamız tarafından toplu sözleşme masasına ve KPDK gündemine taşınmasına rağmen, idarece öğretmenlerimize nöbet görevi karşılığı ücret ödenmesi noktasında somut bir düzenleme yapılmamış olması üzerine, nöbet görevi karşılığında nöbet tutulan her gün için bu görevin karşılığı olarak birim saat üzerinden nöbet görev ücreti ödenmesi ya da ek ders ücreti ödenmesi hususunda gerekli düzenlemeler ilgili kurumlarca gerçekleştirilinceye kadar 30.03.2015 tarihinden itibaren nöbet görevinin; haftada bir gün, kadrosunun/görevlendirmesinin bulunduğu eğitim kurumunda önceden belirlenmiş nöbet görev yeriyle sınırlı olmak üzere yerine getirilmesine; eğitim-öğretim yılı başında belirlenen nöbet planlaması haricinde her ne amaçla olurla olsun verilen nöbet tutulmamasına karar verilmiştir. Bundan dolayı fazla nöbete hayır diyoruz.

Değerli yönetici arkadaşlarım, bizler eğitim çalışanlarının gönüllerine hitap ederek, kazanımlarımızı anlatarak, dertleriyle dertlenerek üyeliklerine talip olacağız. Mayısta da Türkiye’de 400 Bin hedefine ulaşacağız, dedi.

Şube Başkanı Tefçi, sendikanın diğer kazanımları ve talepleri hakkında bilgi vererek toplantı sona erdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.