Ek Yerleştirme İşlemleri Başladı

Ek Yerleştirme İşlemleri Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme işlemlerinin, ÖSYM'nin resmi internet sayfası üstünden 20 Eylül'e kadar yapılabileceği ifade edildi.

A+A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından, 2018 - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihlerinin alınmaya başlandığı öğrenildi. ÖSYM tarafından 2018 - YKS neticelerine göre 2018 - 2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemlerinin yapılacağı ifade edildi.

Resmi İnternet Adresinde Yapılabilecek

Konu ile alakalı adaylar, 2018 - YKS ek yerleştirme tercih işlemlerini, 20 Eylül tarihine kadar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin " https://ais.osym.gov.tr " resmi internet adresinden bireysel olarak yapabilecek.

2018 - YKS merkezi yerleştirmelerin sonunda boş kalmış olan kontenjanlarla kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeni ile boşalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

15 TL Ücret Yatırılacak

Adayların, tercih yapma hakları olan tablolardan 24'ü geçmemek şartı ile istedikleri sayıda tercih yapabileceği ve  15 TL olan ek yerleştirme ücretini, 21 Eylül saat 23.59'a kadar yatırılabileceği, bir programa kayıt hakkı kazanmış olan adayların kayıt işlemlerinin, üniversiteler tarafından 1-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.