Ekmeğe Zam Yolda

Ekmeğe Zam Yolda

Son günlerde doğalgaza, köprülere, tünele ve akaryakıta uygulanmış olan zamların ekmeği de vuracağı dile getiriliyor.

A+A-

Günlerdir arka arkaya pek çok kalemde yapılan zamların ardından bugün ortaya atılan iddia ile ekmeğe gelebilecek zam da gündeme geldi. İddiayı gündeme getiren ise Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Ulusoy.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy tarafından, Türkiye Gazetesi‘ne yapılan açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) buğday alım fiyatının bin 50 TL olarak açıkladığını ifade edilirken, bunu yanında satım fiyatı olarak bin 120 TL gibi bir rakam koyulduğunu,  Bin 120 TL’nin ise yüzde 7’lik bir artışa denk geldiğini ve Bin 50 TL’de evvelki yıla göre yüzde 12’lik bir artışı ifade ettiğini vurguladı.

Hesap Ortada

Başkan Eren Günhan Ulusoy açıklamasının devamında, Toprak Mahsulleri Ofisinin toplamda yüzde 19’luk bir makas  tespit ettiğini, yani  sezona girmeden evvel kendi maliyetlerinin 100 TL olduğunu vurguladı. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı, buğdaydaki kalite kaybının da hesaba katılması ile un fiyatına yüzde 10-15 bandında zam geleceğin,  onun da zaten şu an enflasyon oranı ile aynı seviyede olduğunu,  yani olağan dışı bir durum olmadığını, kendilerinin de unun çuvalına 10 lira zam gelse, bunun ekmeğe yüzde 30 oranında etki ettiği düşünülürse, 15 kuruş gibi bir fiyat artışının olacağını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.