Ekonomik Sıkıntıları Aşamadı

Ekonomik Sıkıntıları Aşamadı

Ekonomik kriz Denizli'de bir tekstil şirketini daha vurdu ve bir firma daha içerisinde olduğu ekonomik sorunlar sebebi ile konkordato ilan etti.

A+A-

Ekonomik kriz neden ile sıkıntılı olan şirketler zorlanmaya devam ediyor. Denizli’de bir şirket daha konkordato ilan etti. Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Aslan Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş., ekonomik sorunlarını çözemeyince konkordato yolunu seçti. Yapılmış olan başvuru üzerine Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, Aslan Tekstil ile alakalı konkordato kararı verdi. Mahkemenin 21 Eylül 2018 esas no: 2018/1092 ve esas 1 sayılı kararı ile şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı verildi.

Komiser Atanacak

Konkordatonun başarıya erişip erişmeyeceğinin mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacı ile 7101 saylı kanunla değişik İKK'nun 287/3. maddesi gereğince, davacının sunduğu tablodaki alacak sayısı ve miktarı göz önünde alınacak çalışma yapması amacı ile de şirkete geçici komiser ataması gerçekleştirilecek.

 

Bunun yanından alacaklıların ilandan itibaren 7 gün içerisinde dilekçe ile mahkeme dosyasına itiraz edip, konkordato ilanını gerektiren bir hal olmadığını delilleri ile beraber sunarak, kararın kaldırılmasını isteyebilecek.

Kaynak:d20haber.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.