Ekrem İmamoğlu mazbatasını ne zaman alacak?

Ekrem İmamoğlu mazbatasını ne zaman alacak?

İstanbul'da AK Parti'nin seçimlere yaptığı itiraz sonrasında Maltepe'de bütün sandıklar açıldı. Şimdi herkesin merak ettiği tek soru ise YSK'nin İstanbul kararını ne zaman vereceği oldu. Mazbata ne zaman verilecek? İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

A+A-

İstanbul'da AK Parti'nin seçimlere yaptığı itiraz sonrasında Maltepe'de bütün sandıklar açıldı. Şimdi herkesin merak ettiği tek soru ise YSK'nin İstanbul kararını ne zaman vereceği oldu. Mazbata ne zaman verilecek? İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mu?

Maltepe'deki bin 89 sandıktaki yeniden sayım işlemi resmen sona erdi. Birleştirme tutanakları sabah İl Seçim Kurulu'na teslim edilmiş olacak. CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu yaptığı açıklamasında, "1 Nisan tarihinden itibaren mazbata verilmeliydi, 15 gündür gasp edilen mazbatamızı alacağız." dedi.

Sayım işleminin sona ermesiyle birlikte ıslak imzalı oy tutanaklarının birleştirme süreci başlayacak. Sabah yeniden toplanacak olan Maltepe İlçe Seçim Kurulu ıslak imzalı oy tutanakları birleştirecek, kurullar imzalarını atacak. Sonuçlar İl Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Sonuçlar YSK'nın veri tabanına işlenecek ve YSK'nın kararı beklenecek.

MAZBATA NE ZAMAN VERİLECEK?

Son tabloya göre, CHP'li Ekrem İmamoğlu, AKP'li Binali Yıldırım'ın 13.801 oy önünde yer alıyor.

AK Parti'nin itirazını da değerlendirecek olan YSK bunu kabul ederse İstanbul'da seçimler 2 Haziran 2019 Pazar tarihinde yeniden yapılacak. Ancak red cevabı gelirse CHP'li Ekrem İmamoğlu mazbatasını alacak ve İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.