Emeklilikte yaşa takılanlar kanunu reddedildi mi son dakika

Emeklilikte yaşa takılanlar kanunu reddedildi mi son dakika

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yeniden hüsrana uğradı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi adına hazırladığı kanun teklifinin doğrudan Genel Kurul gündemine alınmasını istedi. Ancak EYT kara

A+A-

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yeniden hüsrana uğradı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi adına hazırladığı kanun teklifinin doğrudan Genel Kurul gündemine alınmasını istedi. Ancak EYT kararı AK Parti ve MHP'nin oyları ile resmen reddedildi.

 

CHP'li Gürer, "Emeklilikte yaşa takılanlar haklarını arıyorlar. Bu insanlar açlıkla karşı karşıya kaldılar. Prim yatıramadıkları için sağlık hakkından faydalanamıyorlar. Suriyelileri tanıdığımız hakkı bunlardan esirgemekteyiz. 65 yaşına geldiklerinde borçlu çıkabilirler. Bu sorunu hep birlikte çözmek lazım. Çalışanların hakkını AK Parti görmezden geliyor." dedi.

 

EYT mağduru 20 kişi, Meclis'teki görüşmeleri izlemek için kampüse geldiğinde içeri alınmadı. TBMM Başkanvekili Mithat Sancar devreye girince EYT’liler salona alındılar ancak daha sonra yeniden dışarı çıkarıldılar.

 

Teklife destek veren İyi Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, EYT konusunda hassasiyetle yaklaştıklarını ancak 4 milyon Suriyeliye kaynak bulanların EYT'den kaçtıklarını söyledi.

 

Böylece CHP'nin önerdiği Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kanun teklifi AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.