En Anlamlı Belge

En Anlamlı Belge

“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” münasebeti ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olan Pamukkale KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) tarafından bir etkinlik yapıldı.

A+A-

İl Sağlık Müdürlüğünce Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” sebebi ile bir etkinlik yapıldı. Etkinliğe; Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü  Yetkilisi, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan, Denizli Devlet Hastanesi Yönetimi, KETEM Sorumlu Hekimleri ile çalışanları, Sigara Bırakma Polikliniğine hasta yönlendiren Okul Müdürleri ve öğretmenleri ile sigarayı bırakan vatandaşlar katılımda bulundular.

 

Selma Koçoğlu’nun ney dinletisiyle başlayan etkinlik; Pamukkale KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Tülay Alan ve Sigara Bırakma Polikliniği Hekimi Dr. Mustafa Ali Ekiz sigaranın zararlarıyla sigara bırakma polikliniği hizmetleri ile alakalı bilgiler sundular. Sigara bırakma polikliniğine başvuru yapan ve sigarayı bırakan hastalar, öykülerini anlattılar ve teşekkür belgelerini aldılar.

 

“Sigara Hem Sağlığımız Hem Ülke Ekonomimiz İçin Büyük Bir Düşman”

 

Sigaranın pek çok kanser türüne sebep olan ve sağlığımızın en büyük düşmanı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi  bununla birlikte ülke ve ev ekonomisine de olumsuz etkisi olduğunu belirtti ve her sene Dünya‘da 7 Milyon, Türkiye’de 100 bin kişinin sigaraya bağlı kanser ve KOAH vb. hastalıklar sebebi ile hayatını kaybettiğini, Türkiye’de şu an sigara içen 17 Milyon kişinin olduğunun tahmin edildiğini, bunun, 1 günde 40 Milyon Dolar, 1 senede ise 15 Milyar Dolar sigara parası olduğunu, bunların tedavisi için Sağlık Bakanlığının da 3 Milyar Dolar harcadığını, bunların insanda hastalık ve ölüm olarak geri döndüğünü, bundan dolayı ülke çapında, Bakanlığın sigara ile mücadelesini devam ettiğini belirtti ve bu kararlılığı gösterdiklerinden dolayı sigarayı bırakanları tebrik etti.

 

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ise yaptığı konuşmada Kaymakamlık olarak sigarayla mücadele ettiklerini belirterek, kendilerinin 64 bin öğrencisi olan İlçede yaptıkları “Sağlıklı Nefes Sağlıklı Gelecek” projesi ile toplamda 20 bin veliye ulaştıklarını, bunlardan 7 bin 425’inin tütün kullandığının belirlendiğini, yoğun bir çalışmadan sonra 550 veliyi Sigara Bırakma Polikliniklerine yönlendirdiklerini, hedefin daha büyük olduğunu bu anlamda projeye destek veren tüm sağlık çalışanlarına, KETEM birimlerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

Etkinlikte sigarayı bırakan Fatih Mehmet Eldemir, Raşit Öztürk, Oya Cantürk, Gülcan Özkara ve Dilek Tanerler de sigarayı bırakma kararlarından ötürü mutlu olduklarını belirterek hem sağlık hem de maddi anlamda hayatlarında çok değişiklikler olduğunu söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.