En Büyük Sorunlarına Çare Oldular

En Büyük Sorunlarına Çare Oldular

Denizli İŞKUR engelliler ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için Hazırlanan Projelere Destek Vermeyi sürdürüyor.

A+A-

Kendi işyerlerini açmak için Denizli İŞKUR’a başvuran 7 engelli vatandaşın ve Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü aracılığıyla başvuruda bulunan 4 eski hükümlü vatandaşın projeleri, Vali Karahan başkanlığında, Ocak ayında toplanmış olan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında kurul üyeleri tarafından uygun bulundu.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nce projeleri onaylanmış olan engelli ve eski hükümlü 11 vatanda arasında protokol imzalandı. Projelere Denizli İŞKUR tarafından toplam 466.546,85 TL hibe destek verilecek.

EN BÜYÜK SORUN

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, kendi işini kurmayı isteyen Engelliler ve Eski Hükümlüler ile Engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayabilir projelere İŞKUR tarafından hibe desteği vermeyi sürdürdükleri ifade edildi. Geçtiğimiz haftalarda 4 tanesi eski hükümlü 7 tanesi engelli olmak üzere 11 vatandaş ile protokol imzalandığı ve Meslek Edindirme Kursları çerçevesinde 40 engelli vatandaş için Halk Eğitim Müdürlükleri ve Pamukkale Belediyesi ile protokol imzalandığı vurgulandı.  

İşgücü piyasasında eski hükümlü ve engelli vatandaşların en önemli sorunlarından bir tanesi olan mesleksizliğin, girişimcilik kursları ve kendi işini kurma projeleri olduğunu belirten yetkililer,  Kendi işini kurmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşları 18 Haziran 2018 tarihine kadar Denizli İŞKUR’a başvuru yapabileceklerini hatırlattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.