En Mutlu Anlarını Yaşadılar

En Mutlu Anlarını Yaşadılar

Fiziksel engellerinden ötürü askerlik hizmetini yerine getirmeyen  engelli vatandaşlar, bir günlük temsili askerlik yaptılar.

A+A-

Tugay Komutanlığında düzenlenen törene; Valimiz Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, , İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, askerler ve engelli bireylerin aileleri katılımda bulundu.

 

'Engelliler Haftası' çerçevesinde sabah sularında Tugay'a getirilen engelliler, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiselerini giydiler. Ardından yanaşık düzen ve askeri eğitim alan engelliler, Yemin Töreni için yerlerini aldılar.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduktan engelli vatandaşlarn ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyarak yemin etti. Tören alanındaki engelli vatandaşların aileleri de duygu dolu anlar yaşadılar.

 

GURUR VERİCİ

11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk yapmış olduğu konuşmada, engelli vatandaşlara karşı yapılan “TEMSİLİ ASKERLİK” yemin törenini için gelen misafirleri kışlada görmekten mutlu olduklarını ve bunun için herkese şükranlarını sunduklarını ifade etti ve Anayasaya göre her Türk vatandaşının hakkı ve görevi olarak belirtilen askerlik mükellefiyetinin, Asker- Millet kavramının dünyadaki tek örneğini oluşturan bu hususun Türk Milleti için bir onur vesilesi olduğunu ve kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığını söyledi..

Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak için bu günü tertiplediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra engelli askerler yeminlerini ettiler. Geçiş töreninden sonra silah tanıtımı ve silah eğitiminin yaptılar. Bu eğitimlerden sonra engelli bireylerin silah atışı yapıldı. Tören sonunda aileler çocukları ile kucaklaşarak askeri araçların yanında hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.