En riskli deprem bölgesi Denizli-Aydın arasındaki fay hattı!

En riskli deprem bölgesi Denizli-Aydın arasındaki fay hattı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek en riskli deprem bölgesini ve şiddetini açıkladı.

A+A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek son yaşanan Çanakkale depremi sonrasında en riskli bölgeleri belirledi. Yetkilileri uyaran Perinçek, gelecek olan depremin 7 şiddetinden az olmayacağını ve en riskli bölgenin ise Denizli-Aydın arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Dün sabah saatlerinde Çanakkale'nin Çan ilçesinde yaşanan 4.3 şiddetindeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen deprem sonrasında vatandaşlar oldukça büyük korku yaşamıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek bunun büyük depremin ayak sesleri olduğunu vurguladı.

Riski Denizli-Aydın Arasında

Perinçek, "Bu alanda uzun zamandır depremler yaşanıyor. Çanakkale için bir risk bulunmuyor. Ancak bu depremler beklenen 7 büyüklüğündeki depremin habercileri. Ancak bu deprem ne zaman olur? sorusuna yanıt vermek oldukça zor. Her an olabilir. Ancak beklenen büyük deprem bize çokta uzak değil Erdek-Biga ile Çan-Bayramiç arasındaki fayların yanı sıra Denizli-Aydın arasında da büyük bir risk var."

"Daha önce bu bölgede 1953 yılında 7.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi .Ancak o günden sonra çok büyük bir deprem yaşanmamış. Yine de bölge risk altında ama korkulacak bir durum yok. Depreme karşı alınacak olan önlemler çok büyük önem taşıyor." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.