Engeller Bir Bir Aşılacak

Engeller Bir Bir Aşılacak

Pamukkale Belediyesi sosyal belediyecilik ile alakalı öncü olduğunu bir defa daha ispatlayıp, ücretsiz işaret dili kursu yaptı.

A+A-

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile organize ettikleri ilk ücretsiz işaret dili kursuna katılımın kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, herkesin bir engelli adayı olduğunu, bu bilinç ile belediye olarak tüm engeli olan vatandaşlara yönelik değişik çalışmalar yaptıklarını, bedensel engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye, yatalak hastalar için hasta yatağı, görme engelli vatandaşlar için de konuşan saat ve baston gibi olanaklar sağladıklarını,  işitme engelli vatandaşların engelini aşmalarına katkı sağlamak için de ücretsiz işaret dili kursu açtıklarını, işaret dili ile kendini ifade etmeye çalışan bir vatandaşı bizler anlamadıktan sonra hiçbir anlamı olmadığını, bu sebeple kendilerinin de Pamukkale Belediyesi olarak bir farkındalık meydana getirmek için bilhassa kamu kurumlarında çalışanların katılımlarını bekledikleri işaret dili kursu düzenleyip, işitme engelli vatandaşların günlük hayatlarında kolay bir şekilde kendileri ile iletişim kuracak kişi sayısını artırmak istediklerini belirtti.

 

Pamukkale Belediyesi Çınar ek hizmet binasında yapılan ücretsiz işaret dili kurslarının ilkine 18 vatandaş başvuru yaptı. Hafta da 3 gün devam eden kurslar Temmuz Ayı’nın başında başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2 ay devam edecek kursun sonunda, katılımcılara Milli Eğitim onaylı sertifika verileceğini de vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.