Engelliler Haftası Empati Yürüyüşü

Engelliler Haftası Empati Yürüyüşü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilere ile alakalı eğitim veren okullarla sivil toplum kuruluşları 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebi ile yapılan empati yürüyüşünde buluştular.

A+A-

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Denizli ilinde farklı etkinlikler ile kutlanıyor. Bu çerçevede, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilere yönelik eğitim veren okullar ile sivil toplum kuruluşları empati yürüyüşünde bir araya geldiler. Engellilerin sorunlarına dikkatleri çekip farkındalık yaratmak için organize edilen yürüyüşten önce Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

 

Törene Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, engellilere yönelik eğitim veren okullar ile sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katılımda bulundu. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, engellilerin en önemli ihtiyaçlarının sevgi olduğuna dikkatleri çekip, birlik ve beraberlik olduğu sürece çözülemeyecek hiçbir sorunun kalmayacağını belirtti.

 

Gösteriler ayakta alkışlandı

 

Çelenk sunma töreninden sonra burada toplanmış olan gruplar 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar empati yürüyüşü yaptılar. Vatandaşların yoğun bir ilgi göstermiş olduğu yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün bittiği 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda ise engellilere yönelik eğitim veren okullar ile sivil toplum kuruluşları mehteran, sema, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sergiledi. Gerçekleştirilen birbirinden güzel gösteriler vatandaşlar tarafından  çok beğenildi ve ayakta alkışlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.