Engelliler İçin Sahneye Çıktılar Denizliyi Fethettiler

Engelliler İçin Sahneye Çıktılar Denizliyi Fethettiler

Denizli'de engelliler yararına sahnelenen Kadınlar, Filler Ve Saireler oyunu hem güldürdü hem düşündürdü.

A+A-

Girişimciliğin yaygınlaştırılması, engelli bireylerinde girişimciliğe kazandırılması amacı ile LİYAKAT DERNEĞİ; DENİZLİ Genç İş Adamları Derneği ve Denizli ROTARY Kulübü işbirliği ile yürütülen 'Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel Hiçbir Yerde' projesi kapsamında sahnelenen oyun Denizli'liyi fethetti.

 

TİYATRO DENİZLİ'DE ENGEL HİÇBİR YERDE

 

LİYAKAT DERNEĞİ üyeleri Liz Sarda, Şela Habif, Yeşim Gencer tarafından sahnelenen Sibel Erdenk tarafından yönetilen 'Kadınlar Filler Ve Saireler' seyircileri hem düşündürdü hem de kahkalara boğdu.

 

TED Denizli Koleji, Göz Akademi, Fuga Mobilya, TEB Girişim Bankacılığı, Forum Çamlık, Renaissance Hotels İzmir ve NORTH POİNT Hotel Denizli tarafından desteklenen ve elde edilen gelirin engelliler yararına aktarılması planlanan "Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel Hiçbir Yerde" projesinin ikinci aşamasını oluşturan tiyatro oyunu çok büyük beğeni kazandı.

 

Günümüz metropol kadınının traji komik hikayesini anlatan oyunun gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi 'toplumun hiç bir kesiminin önünde herhangi bir engel bulunmaması gerekiyor. Kadın, erkek, genç, çocuk engelli olsun olmasın hayatın her alanında var olmalıdır. Hiç kimse var oluş mücadelesi vermemelidir. Bunun yolu toplumsal eğitimden, sanatsal ve kültürel aktivitelerin yaygınlaştırılmasından geçer. Bireyin ekonomik olarak güçlenmesinden geçer. Bugün burada engelli arkadaşlarımızın her yere ulaşabileceklerini, her yerde var olabileceklerini, yaşamlarını ufak dokunuşlarla değiştirebileceğimizi bir kez daha gösterdik. Yeterli alt yapı ve imkan sağlandığında, ekonomik olarak bağımsız olduklarında hayatın her alanında olabilirler. Okuma, çeşitli etkinlikleri takip etme ve katılma, çalışma haklarına sahip çıkabilirler ve inanıyorum ki iş hayatında çok da başarılı olurlar. Proje kapsamında aynı zamanda hiç tiyatroya gitmemiş pek çok kişi ilk defa sahne ile tanıştı. Canlı olarak bir oyunu izledi. Ufak bir dokunuş ile farklı bir bakış açısını yaşadılar.'

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.